Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

2.175 keer bekeken

Wat gebeurt er als je geen sex meer hebt?

14 juni 2018,

geschreven door

Intimiteit en fysiek contact zijn dingen die iedereen nodig heeft in het leven. En ja, daar hoort ook fysiek contact tussen de lakens bij. Is het alweer een tijdje terug dat je seks hebt gehad? Misschien is de vonk tussen jou en je partner niet meer wat het geweest is, of wellicht ben je al een hele poos single en heb je weinig tijd om te daten. Wat de reden ook mag zijn, wanneer je plotselinge verandering in je humeur of lichamelijk opmerkt, is het misschien tijd om iets te gaan organiseren! We hebben een lijst voor je gemaakt met dingen die je kunt verwachten tijdens een seksloze periode. Lees snel verder!

1. Meer stress

Wanneer je seks hebt, maakt je lichaam endorfines aan. Deze geluksstofjes geven je een gevoel van geluk en toveren een glimlach op je gezicht. Een bijkomend effect is dat de stress en spanningen in je lichaam gaan dalen. Het geeft je immuunsysteem ook nog eens een dikke boost! Wanneer je een lange tijd geen seks hebt, moet je dus meer moeite doen om van je stress af te komen.

stress

2. Hoge bloeddruk

Een ander bijkomend gevolg is dat je bloeddruk kan toenemen. Uit onderzoek is gebleken dat degenen die gedurende twee weken seks hadden, een significant lagere bloeddruk hadden dan diegenen die geen seks hadden. Mensen met een verhoogde bloeddruk hebben daarnaast ook een hogere kans op hartkwalen. Heb je geen seks, ga dan in ieder geval naar de sportschool!

3. Gewicht neemt toe

Je beseft je waarschijnlijk niet hoeveel calorieën je tussen de lakens verbrandt, maar je komt er snel genoeg achter wanneer je geen seks meer hebt. De kilo’s vliegen eraan! Het geven van een erotische massage bijvoorbeeld, is niet alleen geweldig om elkaar in de stemming te brengen, maar helpt je ook 80 calorieën te verbranden in slechts een uur tijd! Met het geven van orale seks worden zelfs ongeveer 200 calorieën verbrand!

“Het veranderen van posities zorgt al voor de nodige verbranding!”

Met de seks zelf zal je binnen een half uur minstens 144 calorieën verbranden, zelfs wanneer je de ander al het werk laat doen. Het veranderen van posities zorgt al voor de nodige verbranding. Dat zijn ongeveer 1200 calorieën per week die je kunt verbranden als je drie of vier keer seks zou hebben, wat een heleboel extra calorieën betekent die je niet meer verbrandt als je seks opgeeft.

gewicht

4. Geheugenverlies

Een zekere mate van geheugenverlies en mentale afwezigheid kunnen, hoe gek het misschien ook mag klinken, beide bijwerkingen van een periode zonder seks zijn. Seks verhoogt de functionaliteit van de hippocampus, een klein deel van het brein dat helpt bij je langetermijngeheugen. Tijdens seks worden nieuwe neuronen geproduceerd door dit deel van de hersenen, die je enorm helpen met je geheugen. Wanneer je voor een langere periode geen seks hebt, neemt de mate waarin je hersenen informatie verwerken af.

“Seks verhoogt de functionaliteit van de hippocampus, een klein deel van het brein dat helpt bij je langetermijngeheugen.”

5. Immuunsysteem wordt minder

Seks zorgt er niet alleen voor dat je lichaam endorfine aanmaakt, het zorgt ook voor een toename aan antistoffen in je lichaam. Deze zorgen ervoor dat je minder vatbaar bent voor bacteriën en virussen. Wanneer je een tijdje geen seks hebt, zal je immuunsysteem hieronder gaan leiden en wordt je waarschijnlijk vaker ziek dan je zou willen.

6. Vaginale droogte

Vrouwen kunnen in een seksloze periode meer last ervaren van vaginale droogte. Wanneer je na een tijdje weer seks hebt, kan je pijn tijdens het vrijen ervaren. Heb je dus na een lange periode weer seks? Gebruik een beetje glijmiddel!

Wist je dat… de vaginawand ook dunner wordt als je langere tijd geen seks hebt? Dat wordt vaginale atrofie genoemd.

Deel het met ons in een reactie als je één van bovenstaande punten herkent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.097 keer bekeken

Geschreven door

Huisdieren, you’ve got to love them. Maar naast dat ze je gezelschap en oneindig veel liefde kunnen geven, kunnen ze ook een boel ongemak opleveren. Beeld je maar in; lig je net een lekker potje te seksen, zie je ineens twee onschuldige ogen jullie…
1.097 keer bekeken