Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.015 keer bekeken

Flirten met collega’s – de do’s en don’ts

29 april 2019,

geschreven door

Iemand op het werk leuk vinden komt veel vaker voor dan je zou denken. Aangezien de meesten van ons het grootste deel van onze dag in het kantoor doorbrengen, is het vaak onvermijdelijk om voor iemand op het werk te vallen. Het probleem is dat flirten op het werk niet zo eenvoudig is als het klinkt. Er zijn bedrijfsregels en jaloerse collega’s om rekening mee te houden, evenals een baas die liever niet heeft dat je wordt afgeleid door te flirten met collega’s. Maar als er liefde op je deur komt kloppen, is er niet veel dat je kunt doen. Wij hebben de do’s en don’ts voor je verzameld!

De do’s

Neem het bedrijfsbeleid door

Als je nog nooit je werknemershandboek hebt geopend, is het misschien tijd om dit nu te doen. Het begrijpen van de bedrijfsregels met betrekking op flirten en relaties op de werkvloer geeft je meer veiligheid en zekerheid als het aankomt op het behouden van je baan. De meeste werkgevers zijn redelijk streng als het aankomt op relaties aangaan op de werkvloer. Door de regels tot je te nemen, weet je of jij je gevoelens kunt openbaren of maar beter kunt verbergen.

“Het begrijpen van de bedrijfsregels met betrekking op flirten en relaties op de werkvloer geeft je meer veiligheid en zekerheid als het aankomt op het behouden van je baan.”

Vertel het je baas

Als flirten op het werk bij jouw werkgever wordt afgekeurd en je niet open bent geweest over je relatie, moet je het je baas vertellen zodra het serieus begint te worden. Persoonlijke problemen delen met je baas is nooit gemakkelijk, maar omdat dit specifieke probleem interfereert met kantoorpolitiek, is het jouw verantwoordelijkheid om je baas bewust te maken van wat er gaande is. Wees eerlijk tegen je baas over waar je relatie heen gaat, maar wees er tegelijk op voorbereid dat hij of zij dit geen leuk nieuws gaat vinden!

vertel je baas

Zorg dat niemand anders flirt met dezelfde persoon

Doe het niet! Flirten met iemand waar een andere collega ook mee flirt, zal zeker eindigen in drama. Vraag subtiel mensen op je kantoor over mogelijke romances die diegene kan hebben om ervoor te zorgen dat je niet op iemands tenen stapt. Vraag daarnaast aan degene met wie je flirt of hij of zij ook met iemand anders flirt, of dat nu op kantoor of buiten het werk is.

Geef prioriteit aan je werk

Vergeet niet dat je dankzij je werk elke dag brood op de plank hebt en de huur kunt betalen. Zorg er daarom voor je werk niet onder het geflirt of een eventuele relatie lijdt. Geef je onverdeelde aandacht aan je verantwoordelijkheden gedurende de dag en je zult ook een gezondere relatie met je baas kunnen hebben. Daarnaast blijven er dan meer dingen over om het na het werk over te hebben.

flirt

Ga niet openlijk klef doen

Hoe goed je het ook probeert te verbergen, er is altijd wel iemand die achter jullie geflirt komt en begint met roddelen. Als flirten op het werk niet is toegestaan, zou dit je in de problemen kunnen brengen. Voorkom dat je openlijk klef doet waar andere collega’s bij zijn en pas op dat je niet teveel deelt op social media. Na het werk kunnen jullie gewoon afspreken en het zo klef maken als jullie zelf willen.

“Voorkom dat je openlijk klef doet waar andere collega’s bij zijn en pas op dat je niet teveel deelt op social media.”

Het is logisch als je denkt dat je af en toe even moet laten zien dat jullie het gezellig met elkaar hebben, maar bedenk dat je collega’s hier heel anders over kunnen denken. Daarnaast heb je toch ook helemaal geen zin dat iedereen, misschien zelfs je baas, meekijkt!?

flirten op werk

De don’ts

Flirten uit verveling

Of je nu op het werk flirt of daarbuiten, ga nooit met iemand flirten uit verveling! Op een gegeven moment wordt het wel duidelijk dat je niet oprecht bent en kwets je de gevoelens van een collega. Wanneer jij je verveelt op het werk is het wellicht slimmer om bij je baas om meer verantwoordelijkheden te vragen 😉

Verwaarloos je collega’s niet

Iedereen heeft hier wel eens last van gehad. We vinden iemand leuk en zijn in onze gedachten de hele tijd bij die persoon. Hierdoor bestaat de kans dat jij je directe collega’s missschien niet de aandacht geeft die ze nodig hebben en verdienen. Ga dus niet ineens bij je flirt zitten, wanneer je anders altijd met je directe collega’s luncht. Als je ze voldoende vertrouwt, deel je nieuws over je kantoorflirt en vraag hen om jouw gedrag in de gaten te houden.

“Als je ze voldoende vertrouwt, deel je nieuws over je kantoorflirt en vraag hen om jouw gedrag in de gaten te houden.”

collega

Flirt nooit met de baas

De enige kantoor flirtregel die je niet kunt negeren. Zelfs als je denkt of weet dat je baas jou leuk vindt, is het geen goed idee om te flirten omdat het nooit goed zal aflopen. Mocht het uitlekken zullen andere collega’s denken dat je wordt voorgetrokken of dat je nu in één keer zeker bent van je baan. En als je de baas bent, flirt je niet met een van je ondergeschikten. Je wilt niet te maken krijgen met een powerplay en roddels binnen het bedrijf op gang brengen.

“Mocht het uitlekken zullen andere collega’s denken dat je wordt voorgetrokken of dat je nu in één keer zeker bent van je baan.”

De interne chatfunctie gebruiken

De interne communicatiesystemen lijken misschien veilig, maar bedenk dat de mensen van IT alles kunnen meelezen. Maak je het te bont dan is de kans groot dat ze de gesprekken voor je baas uitprinten.

chat

Niet flirten met iemand die een relatie heeft

Ook al heb je niet de intentie om iets serieus aan te gaan, het is niet netjes om te gaan flirten met iemand die in een relatie zit. Niet alleen kan je de persoon in kwestie in problemen brengen maar je kunt zelf ook de nodige problemen op de hals halen.

Heb jij weleens geflirt op het werk of ben je een relatie aangegaan met een collega? Deel je ervaring met ons in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, een tijd geleden heeft mijn vriend aangegeven dat hij wel eens heeft geëxperimenteerd met prostaat stimulatie. Dit is voor mij erg nieuw en ik wist ook niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Ook gaf hij toe wel opgewonden te worden b…
5.086 keer bekeken