Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Deze taboedoorbrekende artiesten moet jij kennen!

7 oktober 2021,

geschreven door

In de loop der jaren zijn er veel artiesten geweest die een duidelijke boodschap uitstraalden, controversieel waren of gewoon een dikke middelvinger opstaken naar de standaarden van de maatschappij. Oftewel: taboe doorbrekende artiesten! En wij salueren ze. In dit artikel bespreken wij een aantal artiesten waarvan wij vinden dat ze met hun muziek, kledingstijl of persoonlijkheid de wereld een stukje meer open-minded hebben gemaakt en maken!

GENDER BLENDERS

De drie mannen die we nu noemen namen het niet zo nauw met gender. Zij waren wie ze wilden zijn en droegen wat ze wilden dragen. Zij waren trots op wie ze waren en daarom zijn wij trots op ze!

Prince

Als je een lijstje maakt met taboedoorbrekende artiesten dan móet Prince daarin staan. Dus daar is hij dan: Prince was slechts 1,57, maar man, wat was hij groot! Alles wat hij aanraakte, veranderde in goud (of paars). Zijn creaties zijn gemarineerd, ingeolied en doordrenkt met passie, lust en seks en dat hoort een ieder die zijn nummers luistert. En zijn outfits? Ja, zijn outfits… Bestaat daar wel een woord voor? Iconisch en open-minded!

“Alles wat hij aanraakte, veranderde in goud (of paars).”

Hij was zo zeker van zijn geaardheid en zo in touch met zijn mannelijkheid dat hij hakken van 10 cm en paarse glitterpakjes niet alleen met trots droeg, maar ook nog eens super sexy maakte! Dan ben je wel heel bijzonder. In de jaren 80 toonde Prince de wereld dat gender slechts een woord is. En dat je alles kan dragen wat je wil. Als je het doet met trots en eigenheid, dan kan je letterlijk én figuurlijk alles aan.

“Als je het doet met trots en eigenheid, dan kan je letterlijk én figuurlijk alles aan.”

Freddie Mercury

Freddie Mercury stond bekend om zijn extravagante optredens en minstens zo extravagante uiterlijk. Wist je dat hij 4(!) extra snijtanden had waardoor hij zijn unieke uiterlijk kreeg? Mercury was wie hij wilde zijn. En met ‘I Want to Break Free’ van Queen deelde hij deze boodschap met de hele wereld.

“I want to break free. I’ve got to break free. God knows, God knows I want to break free.”

Hij was zelf niet tevreden met hoe hij eruit zag. Zijn opvallende gebit vond hij niet mooi, maar hij wilde er niks aan laten doen. Omdat dit uiterlijk nou eenmaal bij hem hoorde en omdat hij bang was dat het aanpassen van zijn gebit zijn unieke sound zou veranderen. Daarom bleef hij hoe hij was en hij deed dat met trots.

Freddie Mercury was openlijk bi en de liefde van zijn leven was een vrouw, genaamd Mary. Hij schreef  ‘Love of  my Life’ voor haar. Naast zijn hitsingles als ‘I Want to Break Free’, ‘Love of  my Life’ en natuurlijk ‘Bohemian Rhapsody’ en zijn unieke uiterlijk was hij bekend om nog iets: AIDS. Hoewel iedereen al vermoede dat de zanger AIDS had, heeft hij het nieuws pas vlak voor zijn dood bevestigd middels een persbericht.

“Following enormous conjecture in the press, I wish to confirm that I have been tested HIV positive and have Aids. I felt it correct to keep this information private in order to protect the privacy of those around me. However, the time has now come for my friends and fans around the world to know the truth, and I hope everyone will join with me, my doctors, and all those worldwide in the fight against this terrible disease.”

Helaas duurde het niet lang voor de unieke artiest in 1991 overleed aan de gevolgen van de ziekte.

David Bowie

Eén van de meest invloedrijke artiesten ever. Muzikant, acteur én stijlicoon David Bowie breekt door met ‘Space Oddity’ in de jaren 60. Bowie is geweldig in het maken van muziek, maar ook in het verkopen van zichzelf. Hij zette zichzelf neer als een merk waar niemand omheen kon. Je zou haast kunnen zeggen dat hij niet van deze wereld was. Zijn bijna buitenaardse uiterlijk door zijn twee verschillende ogen en zijn unieke kledingstijl zijn niet de enige redenen. Zo speelde hij in de film ‘The Men Who Fell to Earth’ een alien, en veel van de titels van zijn nummers hebben een knipoog naar de ruimte zoals ‘Ziggy Stardust’ en ‘Space Oddity’. In 1981 schrijft hij het nummer ‘Under Pressure’ met Queen.

Maar, was Bowie nou gay, straight of bi? Door de jaren heen heeft hij verschillende dingen gezegd waaronder: “I’m gay, and always have been”, maar ook “It’s true–I am a bisexual.” Maar toch was hij twee keer  getrouwd met een vrouw. Weer later zei hij “I think I was always a closet heterosexual. I didn’t ever feel that I was a real bisexual(…). The irony of it was that I was not gay. I was physical about it, but frankly it wasn’t enjoyable. It was almost like I was testing myself. It wasn’t something I was comfortable with at all. But it had to be done.”

“It was almost like I was testing myself.”- David Bowie.

Dus wat kunnen we erover zeggen? David Bowie heeft in ieder geval alles gedaan om zijn seksualiteit te ontdekken en hij was nergens bang voor. Hij deed wat hij wilde en kon aan het eind van de rit een conclusie trekken nadat hij alles geprobeerd had. En als een heteroman was hij in ieder geval niet bang om in aanraking te komen met zijn vrouwelijke kant, zoals hij duidelijk liet zien met zijn kledingkeuzes.

“Hij kon aan het eind van de rit een conclusie trekken nadat hij alles geprobeerd had.”

Body positivity en Bad B*tches

Even naar de moderne tijd. Waar vroeger modellen en artiesten allemaal slank waren, komen er steeds meer artiesten met andere lichaamstypen die hier trots op zijn en graag laten zien wat ze in huis hebben. Big, bold & beautiful!

Lizzo

Naast dat de muziek van Lizzo erg lekker en soulful is, bespreekt ze belangrijke onderwerpen als ras, seksualiteit en body positivity. Daarnaast is ze de stem voor sterke, onafhankelijke vrouwen (luister maar naar ‘Truth Hurts’). En eerlijk? Lizzo zegt gewoon waar het op staat! En je kan er niet omheen: Lizzo is groot. Dat is gewoon een feit. Lizzo is meer dan slechts curvy en dat embraced ze. Ze ownt het en ze laat zien hoe geweldig sexy, vrouwelijk en sterk ze is.

“Spendin’ all your time tryna break a woman down. Realer shit is goin’ on, baby, take a look around.”- Lizzo.

Daarnaast zijn de danseressen in haar clips vaak ook wat groter, en dat zien we ook niet vaak! Lizzo laat zien dat elke maat mooi is en dat je geen maatje 34 hoeft te hebben om te kunnen shinen op tv!

Niki Minaj

Je kan vinden wat je vindt, maar Nicki laat zien wie ze is en daar is ze trots op. Controversieel? Zeker! Ze gooit haar seksualiteit en haar lichaam niet onder stoelen of banken (dat past ook haast niet) en showt haar curves maar al te graag.

“Controversieel? Zeker!”

In een wereld waar mannen al jaren rappen over sex, hoes en bitches dacht Nicki ‘dat kan ik ook’, en gelijk heeft ze? Waarom zouden vrouwen niet mogen rappen over zulke onderwerpen? Daarom vinden wij Nicki Minaj een bad-ass ( snap je?) babe. Ze ownt haar sexualiteit en daar mogen we als vrouwen trots op zijn. We hoeven ons niet te verbergen!

Gay, controversieel & proud

Boy George

Boy George is de zanger van de band Culture Club, waarmee hij in de jaren tachtig enorme hits scoort met nummers ‘Do You Really Want to Hurt Me’ en ‘Karma Chameleon’, maar ook solo scoort hij met ‘Everything I Own’ en meer. Boy George was openly gay. En hoewel hij make-up droeg, soms lang haar had en vrouwenkleding droeg, heeft hij zichzelf nooit als androgyne bestempeld. Naar eigen zeggen weet hij gewoon heel goed wat hij mooi vindt en hoe hij eruit wil zien. Hij heeft dus schijt aan de regels van de maatschappij!

Lil Nas X

Oh, Lil Nas X, wij zijn fan! Deze rapper is open en obvious gay en dat vinden wij heerlijk! In zijn videoclips kleedt hij zich zoals hij wil en zijn videoclips zijn sexy kunststukken! In zijn single ‘Industry Baby’ zien we veel (naakte) mannen en ‘romantische’ scenes tussen mannen en we are here for it! Ook al zijn er veel artiesten die gay zijn, je ziet weinig videoclips waarin mannen de hoofdrol spelen. Gay love & sex zag je niet in videoclips, tot Lil Nas X! Dat sommige heteromannen en -vrouwen seksueel verward raken door deze artiest snappen wij wel. Lil Nas X is je typische stoere rapper, maar tegelijkertijd is hij een echte sexy diva die de randjes opzoekt.

Welke artiest hoort volgens jou echt in dit rijtje thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.355 keer bekeken

Geschreven door

Hoe geweldig je seksleven ook is, soms ben je toe aan iets nieuws. Een nieuw standje, nieuw speeltje of misschien zelfs een nieuwe partner. Maar wat dacht je van nieuwe sensaties? Het gebruiken van warmte, tintelingen en andere sensaties voegt echt i…
5.355 keer bekeken