Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

786 keer bekeken

Dit is de invloed van kleur op jouw liefdesleven

3 februari 2021,

geschreven door

Rood is de kleur van de liefde. Dat heb je vast wel eens gehoord. Maar waarom linken wij bepaalde kleuren aan emoties? En hebben kleuren andersom ook invloed op wat we voelen en hoe we ons gedragen? Zit het tussen onze oren of is het een feit dat kleuren effect hebben op onze gemoedstoestand? Lees dit artikel en kom erachter!

In dit artikel

Wetenschappelijk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ja, het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren invloed hebben op onze gemoedstoestand. Kleuren beïnvloeden onze hersenen en hebben effect op onze emoties. Ook al zijn we hier vaak niet bewust van. Kleuren met een hoge golflengte, zoals rood en oranje, zorgen voor een ander effect dan kleuren met een lage golflengte, zoals groen. Daarnaast linken we kleuren aan herinneringen, objecten, plaatsen en symbolen. Dit noem je het kleurengeheugen. Voor een groot deel is dit persoonlijk (daarom hebben we ook allemaal een andere lievelingskleur) maar voor een klein deel hebben we allemaal hetzelfde kleurgeheugen. Denk maar aan de kleuren van de verkeersborden, we weten allemaal dat rood daar staat voor gevaar of alertheid.

“Kleuren met een hoge golflengte, zoals rood en oranje, hebben een ander effect op onze hersenen dan kleuren met een lage golflengte, zoals groen.”

kleuren, emoties

Kleuren en hun betekenis

Nu we weten dat het dus geen fabeltje is, kunnen we gaan kijken naar de verschillende kleuren en wat voor effect deze hebben op onze emoties.

Rood: warmte, kracht, liefde, gevaar & agressie

Rood is een krachtige kleur omdat deze de langste golflengte heeft. De kleurt straalt dus veel vibraties uit. Deze kleur zorgt ervoor dat we meer adrenaline aanmaken. Je bloeddruk stijgt en je geslachtshormonen worden geactiveerd. Nou daarom zeggen we dus “rood is de kleur van de liefde”. Of moeten we zeggen: lust? Omdat rood zo’n ‘heftige’ kleur is waarvan we eigenlijk een beetje wild worden, is dit een kleur die je wil vermijden als je al gevoelens van stress of onrust ervaart.

Oranje: vrolijk en genieten

Deze kleur voor enthousiasme, geluk, aantrekkingskracht en creativiteit. Klinkt goed toch? Máár oranje kan er ook voor zorgen dat je eetlust vergroot. Dus misschien is het niet de beste kleur voor in de keuken of eetkamer. Aan de andere kant wakkert oranje net als een vlam het vuur in jezelf aan en match het goed met seksueel genot. Een oranje slaapkamermuur doet het dan juist erg goed!

Geel: stralende energie

Geel is een vrolijke kleur die wilskracht aanwakkert. Deze kleur werkt mentaal stimulerend en zorgt ervoor dat je alert bent. Ben jij opzoek naar net dat beetje extra focus en concentratie? Zorg er dan voor dat jij je omringt met geel!

Groen: kalmte

Groen is de kleur van verbondenheid en moeder natuur. Omdat groen het midden van het kleurenspectrum is helpt het je met evenwicht en harmonie. Je vindt je balans terug met groen.

Wist je dat… Kleuren bestaan uit vibraties? Daardoor kunnen we kleuren niet alleen waarnemen met onze ogen, maar ook met onze huid!

Blauw: ademen

Blauw is de kleur van de lucht en geeft je kans om te ademen. Letterlijk, want deze kleur zorgt ervoor dat je adrenaline omlaag gaat en je rustiger gaat ademen. Deze kleur van de lucht zorgt er voor dat je lichaam meer zuurstof opneemt. Als je in de mood bent voor sexy time, blijf dat maar uit de buurt van deze kalme kleur. Ook als je te maken hebt met onzekere gevoelens kan je beter geen blauw opzoeken.

Paars: wijs en creatief

Paars is een koninklijke kleur die hoort bij de energie van wijsheid, mysterie, magie en kracht. Deze kleur zal je inspireren en helpt bij het vinden van creativiteit.

Roze: zacht en flirterig

De kleur heeft wat weg van rood maar omdat rood een sterke kleur is en roze een zwakke kleur, hebben ze absoluut niet hetzelfde effect! Dit is de kleur van speelsheid, jeugdigheid en flirten, maar zeker níet van passie. Deze kleur zou een stimulerend effect hebben op vrouwen en rustgevend werken voor jongens en mannen.

naakte vrouw met body paint. invloed van kleur

Dit zegt jouw lievelingskleur over jouw liefdesleven

Welke van de bovenste kleuren spreekt jou het meeste aan? Rood, oranje, geel, groen, bauw, roze of paars? Wij leggen nu uit wat deze kleuren zeggen over de manier waarop jij waarschijnlijk naar de liefde kijkt.

Rood

Jij zit vol passie en energie. En je kan je helemaal in een relatie storten. Je bent een meester(es) in flirten en verleiden en je houdt van aandacht. Soms kan je je emoties niet onder controle houden en heb je last van woede-uitbarstingen.

Oranje

Jij houdt van ondernemen van actie. Je bent gek op bewegen, adrenaline en spanning en dit zorgt ervoor dat jij een goede minnaar bent. Je hebt een positieve houding en daardoor geen gebrek aan aandacht.

Geel

Slim is sexy. Jij vindt iemand die heel slim is erg aantrekkelijk en sexy en dat is dan ook het belangrijkste wat jij zoet in een partner; hij of zij moet jou intellectueel uitdagen. Jij bent sowieso meer van je hoofd dan van je hart. Je valt niet snel voor iemand en zeker niet alleen op basis van het uiterlijk.

“Jij zoekt iemand die jou intellectueel kan uitdagen.”

Groen

Jij staat altijd klaar voor je naasten. Je biedt graag een luisterend oor of een troostende schouder. Je bent altijd kalm en rustig.

Blauw

Waarschijnlijk ben jij erg gevoelig. Ook jij denkt meer met je hart dan met je hoofd. Je houdt van dromen en ziet de wereld positief. Maar als jij je niet zo lekker voelt, kan je dit wegstoppen in plaats van ermee dealen. Je kan erg romantisch zijn maar aan de andere kant houd jij van je vrijheid.

“Je houdt van dromen en ziet de wereld positief”

Roze

Jij bent gek op romantiek en liefde. Je ziet vaak het mooiste in mensen en kijken door een roze bril is jou niet onbekend. Jij luistert veel vaker naar je hart dan naar je hoofd. Het kan zijn dat je hierdoor op liefdesgebied een paar keer verkeerde beslissingen hebt gemaakt.

Paars

Voor jou is goed niet goed genoeg. Je streeft altijd naar meer en beter. In een relatie kan dit erg lastig zijn. Maar als jij ergens voor gaat, doe je dit met de volle 100%. Je bent dus meer van de lange relaties, korte flings zijn niet jouw ding.

kleuren en jouw liefdesleven

Samenvattend

Kleuren hebben dus invloed op hoe jij je voelt en daarnaast zegt jouw lievelingskleur iets over de manier waarop jij in relaties staat. De een merkt hier niks van, de ander gebruikt kleuren om het leven beter in te delen. Hoe dan ook, je kan zelf kiezen wat je er mee doet. Trek bijvoorbeeld een roze jurkje aan als je je extra flirterig voelt of stift je lippen rood als je voor een verleidelijke look gaat. Verf de slaapkamermuur oranje als je passievolle nachten vol vuur wil en kies een blauw overhemd als je kalmte en rust wil uitstralen voor je date.

Wat is jouw lievelingskleur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

De clitoris: hij zit bovenaan tussen de schaamlippen en kan een vrouw orgasmen bezorgen. Bij de meesten is dat wel bekend, maar wist je dat dit mysterieuze genotsknopje nog veel meer geheimen bewaart? Deze 10 feitjes over de kittelaar wist jij vast n…
65.511 keer bekeken