door CheekyCharly

Bye, bye seksuele taboes. Deze vooroordelen laten we achter!

3 januari 2023 door CheekyCharly

Laten we het even hebben over seksuele taboes, want er zijn (nog) veel te veel! Waarom schamen we ons om open te praten over toys, waarom word je raar aangekeken als je vertelt dat je een open relatie hebt? Wij bespreken de taboes die wij graag achterlaten in 2022. Bye, bye taboes, hallo nieuw, open minded jaar!

Heb jij het nieuwe seizoen van Sexplained al gezien? Ja? Geweldig! Nee? Schaam je! In dit seizoen bespreekt Julia namelijk allerlei taboe gerelateerde onderwerpen met professionals. In dit artikel lees je welke taboes onze Sexplained gasten nooit meer willen zien/horen!

Deel ook de taboes die jij in 2022 achter wil laten in de reacties!

Bye, bye kink shaming

Het eerste taboe dat wij de wereld uit willen hebben is “je schamen voor je seksuele fantasieën”. De Wilde Boerin legt uit dat zij het te vaak ziet dat mensen zich schamen en niet durven te erkennen dat ze, bijvoorbeeld, een food fantasy hebben. Terwijl het hebben en uitspreken van jouw seksuele fantasie niks meer is dan onderdeel van een goede seksuele gezondheid!

Bye, bye sekstoy shaming

Een taboe waar wij inmiddels wel erg moe van worden is het taboe op seksspeeltjes. En dan niet dat ze raar zijn, maar dat ze een bedreiging zijn! Mensen die denken dat een toy ze kan vervangen… Relax. Productspecialist Megan legt uit dat sekstoys een hele fijne toevoeging zijn voor je seksleven. Of je nou single bent of in een relatie zit.

Een toy kan dingen die een mens gewoon niet kan, en dat zorgt voor heerlijke en ongekende sensaties. Maar iets wat een toy niet kan, is emoties voelen of overbrengen. En dat is juist wat seks met een partner zo fijn maakt: Het warme huid op huid contact en de fysieke connectie die jullie voelen. Dus fear not: een toy kan een menselijke klik nooit vervangen. Dus zet je ego aan de kant, doe niet zo onzeker en koop een leuk speeltje voor je partner!

“Een toevoeging is niet hetzelfde als een vervanging!”

Daarnaast is het natuurlijk ook compleet onnodig om je te schamen voor seksspeeltjes. Want als jij genoten hebt van een lekker gerecht of helemaal warm wordt van een nieuw parfum, dan deel je dat toch ook met je vrienden? Dus als een seks toy jou kan laten genieten en je bent er wild enthousiast over, dan kan je dat prima delen wat ons betreft 😉

Bye, bye taboe op niet-monogame relaties

Je zou verwachten dat we anno 2023 niet meer bang hoeven te zijn om onszelf te zijn. Helaas is het in de realiteit nog te vaak het geval dat we ons schamen. Zo wordt een monogame relatie gezien als de norm, en alles wat dat niet is, is raar of slecht. Het taboe op niet monogame relaties is daarom iets waar wij graag van af willen.

Niet-monogame relatievormen als een open relatie, swingen of polyamorie zijn hele fijne relatievormen. Wist je dat mensen met zo’n relatievorm hun relatie vaak hoger beoordelen dan mensen in een monogame relatie? Marith Iedema vertelt dat zij vaak rare opmerkingen krijgt over haar relatievorm van mensen die het wél heel normaal vinden om vreemd te gaan. Waarom is vreemdgaan genormaliseerd, maar met toestemming samen op een andere manier genieten van seks en relaties niet?

“Mensen in een niet-monagome relatie beoordelen hun relatie vaak positiever dan mensen in een monogame relatie.”

Daar voegt Jorna, oprichter van Big Little Secrets aan toe dat mensen nog te vaak een oordeel hebben over je, als je niet meedoet aan de norm. Aseksueel, Queer, polyamoreus… We willen allemaal graag dat we kunnen zijn wie we zijn, zonder dat iemand daar een oordeel over heeft.

Hoe doorbreken we dit taboe? Door er veel over te praten met gelijkgestemden en juist met mensen voor wie het nieuw is! Als we er open en eerlijk over communiceren, wordt het hopelijk steeds normaler.

Bye, bye slutshaming

“Vrouwen mogen niet op dezelfde manier van seks genieten als mannen”. Please?! Vooral mannen hebben snel hun oordeel klaar als het gaat om de seksualiteit van vrouwen. Een vrouw die veel bedpartners heeft gehad is een slet, maar een man die precies hetzelfde doet wordt op een voetstuk geplaatst. Dwight,van podcast Make love Work, noemt dit oneerlijk, en dat zijn wij met hem eens. Mannen en vrouwen mogen op dezelfde manier genieten van seks.

“Mannen en vrouwen moeten op dezelfde manier kunnen genieten van seks.”

Wil jij elke avond met een ander het bed in duiken? Dan moet het niet uitmaken of je een man of een vrouw bent. En omgekeerd is het ook zo! Een man die wil wachten met seks wordt raar aangekeken, terwijl een vrouw daar juist respect voor krijgt. Kunnen we gewoon stoppen met meten met twee maatstaven? Dankjewel!

Bye, bye onrealistische seksverwachtingen

Seksuoloog Eveline Stallaart hoort het dagelijks in haar praktijk. Veel stellen denken dat ze één a twee keer per week seks moeten hebben om een goed seksleven te hebben. “Hou op met vergelijken met een gemiddelde”, is haar advies. “Het is trouwens ook onzin. Als je het goed meet hebben nederlandsers gemiddels twee a drie keer seks per maand.” Ja, per maand!

“Nederlanders hebben gemiddeld 2 à 3 keer seks per… maand!”

De stellen die denken dat ze twee keer per week van bil ‘moeten’ gaan, leggen zichzelf een hoge druk op die weer stress met zich meebrengt. En dit heeft juist een negatief effect op je seksdrive. Eveline raadt het sowieso af om jezelf te vergelijken op het gebied van seks, omdat iedereen anders is. Het enige belangrijke is dat jij en je partner op één lijn zitten. Hebben jullie maar één keer per jaar seks, maar zijn jullie daar allebei tevreden mee? Dan is er dus helemaal niks aan de hand.

Bye, bye “alleen jonge gezonde mensen hebben seksdrive”

In een (porno) film zie je eigenlijk voornamelijk, jonge, gezonde mensen die seks hebben. En daardoor denken heel veel mensen dat mensen met een beperking of hogere leeftijd, geen seksdrive hebben. Maar dat is toch raar? Fayaaz van Rutgers, geeft aan dat hij vaak hoort dat mensen met een beperking worden ‘vergeten’. “Oh hij zit in een rolstoel dus hij hoeft geen seks” of  “maar als je eenzaam en depressief bent heb je geen seksdrive hoor”. Hij hoopt dat we dit taboe kunnen doorbreken door er meer over te praten.

“Niet alleen jonge, gezonde mensen hebben seksdrive.”

Afiah, ook van onderzoekscentrum Rutgers voegt hieraan toe dan mensen denken dat senioren ook geen seksdrive meer hebben. Ja, als je ouder bent, oefen je seks misschien anders uit. Misschien laat je de lenige, acrobatische standjes liggen, maar de seksdrive gaat echt niet per definitie weg met de jaren. Dat andere mensen bepalen wie er wel of niet seksueel actief mag zijn, is onzin!

Bye, bye “mannen moeten altijd stoer zijn”

Als jij denkt aan een trio met één man en twee vrouwen, dan ga je er vanuit dat de vrouwen ook seks met elkaar hebben toch? Denk nu eens aan een trio met één vrouw en twee mannen… Dan denken veel mensen dat beide mannen focussen op de vrouw, maar elkaar niet stimuleren. Maar waarom denken we zo?

Mariëtte, Tantra & body counselor geeft aan dat ze af wil van het taboe op intimiteit tussen mannen. In haar werk merkt ze dat veel mannen bang zijn voor intimiteit met andere mannen. Ze zijn bang om “hun mannelijkheid te verliezen”. Veel mannen zouden, bijvoorbeeld tijdens een trio, wel willen experimenteren met een andere man, maar ze denken dat de vrouw dit niet aantrekkelijk vindt. Terwijl juist veel vrouwen aangeven dat zij het wel sexy vinden als mannen met elkaar bezig zijn. Dat is toch bijzonder?

“Terwijl juist veel vrouwen aangeven dat zij het sexy vinden als twee mannen met elkaar zoenen.”

Dwight, van de podcast Make love Work, voegt hier nog iets aan toe. Veel mannen zijn bang om te experimenteren met / praten over anale stimulatie. Er hangt een enorm taboe op. Veel mannen durven er niet eens over na te denken! En dat terwijl een prostaatorgasme echt geweldig is!

 

❤❤❤

Dus laten we alle taboes nu echt achterlaten in 2022 en dit nieuwe jaar open-minded en respectvol in gaan. Geen kink shaming, geen slutshaming en zonder angst gewoon zijn wie we willen zijn!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid