door CheekyCharly

7 feitjes die jij nóg niet wist over het orgasme!

28 januari 2019 door CheekyCharly

Er is al heel veel geschreven over seks en het bereiken van een orgasme. Toch komen wij nog regelmatig verrassende feitjes tegen. In deze blog lichten wij een aantal van deze bijzondere weetjes over het orgasme toe. 

1. Altijd op het randje van een orgasme

Sommige vrouwen leven ongewild continu op het randje van een orgasme. Deze aandoening heet het Persistent Genital Arousal Disorder en is minder leuk dan het lijkt. Door de voortdurende genitale spanning kunnen zij niet meer normaal functioneren en wordt hun hele leven hierdoor beheerst.

2. Een orgasme als pijnstiller 

Wanneer je lichaam een orgasme bereikt maakt deze meer endorfine aan, beter bekend als het gelukshormoon. Hierdoor fungeert het orgasme als een krachtige pijnstiller. Waarbij je meteen verlost wordt van vervelende kwaaltjes zoals hoofd- spier- en rugpijn.

3. Fake it, till you make it

Liegen binnen een relatie vinden de meeste mensen een no go, toch gebeurt het toch met enige regelmaat dat vrouwen een orgasme faken. Uit onderzoek van Debby Herbenick, verbonden aan de universiteit van Indiana, blijkt dat 85 procent van de mannen dacht dat hun partner een hoogtepunt bereikte tijdens de laatste stoeipartij, terwijl slechts 64 procent van de dames dat bevestigde.

4. Thumbs up

De verlamde Amerikaans Rafe Biggs liep jaren geleden een dwarslaesie op waardoor hij niet meer kon lopen en vrijen. Hij heeft een nieuwe manier ontdekt om klaar te komen, namelijk door zijn duim te verwennen. Wanneer zijn duim gemasseerd of gezogen wordt voelt dit net alsof iemand zijn penis aanraakt. Experts benadrukken dat verlamde patiënten na een tijdje ontdekken welke lichaamsdelen extra gevoelig zijn en hoe ze deze kunnen stimuleren

5. Genot komt met de jaren

Onderzoekster Debby Herbenick, verbonden aan de universiteit van Indiana, heeft het orgasme geanalyseerd en kwam tot de conclusie dat vrouwen meer voldoening uit hun hoogtepunt halen naarmate ze ouder worden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat oudere dames zich vaker zekerder voelen, hun lichaam beter kennen en meer ervaring hebben dan jongere vrouwen.

6.  Het beste middeltje tegen misselijkheid

Het schijnt dat zwangere vrouwen minder last hebben van ochtendmisselijkheid als ze vaak in contact komen met sperma. De helft van het DNA van de foetus komt van de vader, waardoor het vrouwenlichaam het organisme kan afstoten met misselijkheid tot gevolg. Wanneer vrouwen in het eerste trimester van hun zwangerschap vaak vrijen zullen zij zich beter voelen. Op die manier ontwikkelen zij namelijk een hogere tolerantie voor het genetisch materiaal van hun partner.

7. Hoe slimmer, hoe beter het orgasme

Vrouwen die goed scoren op emotionele intelligentie beleven meer plezier in bed dan dames met een laag EQ volgens het King’s College in Londen. Uit het onderzoek blijkt dat dames met een hoge emotionele intelligentie gemiddeld twee keer meer orgasmes ervaren dan vrouwen met een lager EQ.

Weet jij nog een leuk feitje over het orgasme? Deel het met ons in de reacties!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid