Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

Meer zin in seks als je ziek bent?

7 januari 2019,

geschreven door

Seks als je ziek bent, sommige mensen moeten er misschien niet aandenken wanneer zij stront verkouden of met een griepje op bed liggen. Maar na een kijkje op verschillende online platforms blijkt dat er meer dan genoeg mensen zijn die juist meer zin in seks krijgen terwijl ze ziek zijn. Maar hoe zit dat dan precies?

Waar komt het vandaan?

De één suggereert dat de drang naar seks komt van het zich vervelen in bed en thuis zitten. Een andere suggereert dat dit verschijnsel terug gaat naar de tijd van onze voorouders; “Die geilheid was een manier van onze voorouders om je partner aan je zijde te houden als je ziek werd“. Dat is wel een hele bijzondere theorie

Anonieme gebruiker: “Ik en mijn vriendin hebben twee hele dagen in bed doorgebracht, alleen maar slapen en seksen. Het was waarschijnlijk erg vies, maar omdat we allebei ziek waren kon het ons niks schelen. “

Helaas is er niet veel medisch onderzoek gedaan naar deze kwestie. Wel vonden wij een interessant artikel van een psycholoog met de naam van Dr. Shawn Smith. Hij schreef in 1995 dat het meer zin in seks hebben terwijl je ziek bent, een gevolg kan zijn van het vrijgeven van eiwitten door je immuunsysteem. Dit doet je immuunsysteem om je lichaam weer “op gang” te laten komen. 

De voordelen 

Seks terwijl je ziek bent heeft ook een aantal voordelen. Zo versterkt het je immuunsysteem en verzacht het de pijn door endorfines, beter bekend als gelukstofjes, die vrijkomen tijdens de seks. Je zult je even  niet ziek voelen, maar zelfs helemaal beter. Dus laat je vooral lekker verwennen!

Anonieme gebruiker: “Ik masturbeer als ik een enorme hoofdpijn heb. Het werkt meestal, of verlicht in ieder geval de pijn enigszins.”

De beste standjes voor als je ziek bent

Wij hebben een aantal standjes uitgekozen ter inspiratie die wellicht makkelijk en handig uit te voeren zijn wanneer één van jullie ziek is. 

De zeester

Wanneer je ziek bent is rust heel belangrijk. Bij dit standje blijf jij lekker op je rug liggen terwijl je partner bovenop je ligt en al het werkt doet, maar wel proberen wakker te blijven he 😉

Onder de douche

Wanneer je een verstopte neus hebt kan een stomende douche of een warm bad helpen om de luchtwegen vrij te maken. Ook wel zo hygiënisch voor je partner wanneer je al de hele dag in bed hebt liggen zweten. 

Lepeltje-lepeltje

Bij dit standje lig je met je gezicht de andere kant op waardoor de kans kleiner is dat jij in je partners gezicht niest. Dat zou namelijk een aardige moodkiller zijn. Bijkomend voordeel; je hebt je handen vrij om je neus te snuiten, indien nodig. 

Geen (seks)partner tot je beschikking? De volgende speeltjes kunnen ook uitkomst bieden: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

486 keer bekeken

Geschreven door

In de rubriek ‘Fetish Friday’ behandelen we iedere vrijdag de meest uiteenlopende en bijzondere seksuele voorkeuren. Voor alles wat jij je maar kan bedenken, is er wel een fetisj. Deze week lichten wij de fetisj ASFR uit. Benieuwd wat dat inhoudt? Le…
486 keer bekeken