NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.372 keer bekeken

Zo scoor je online dates zonder datingapp

4 februari 2021,

geschreven door

Nederlanders daten er op flink los. Jaarlijks gaan we ruim 22 miljoen keer op date! Veel afspraken komen tot stand door gesprekken op datingapps als Tinder en Badoo. Ook datingsites zijn nog steeds in trek. Singles besteden gemiddeld zelfs een kleine 65 euro per jaar aan datingsites. Toch tonen cijfers aan dat datingapps hun werk lang niet altijd goed doen. Bovendien zijn er genoeg andere manieren om online dates te scoren

Daten zonder datingsite

Je kent het wel; je download Tinder met de beste bedoelingen, krijgt uiteindelijk een paar matches en begint met typen. Je probeert zo origineel mogelijk te zijn en stuurt je match een leuk bericht. Wat blijkt? Je krijgt helemaal geen reactie. ‘Waarom liken ze mij dan?’, vraag jij je terecht af. Een raadsel! Wat we wel weten is dat slechts een kwart van de mannen en vrouwen op datingsiteberichten reageren. Je bent dus echt niet de enige die geen berichten terugkrijgt.

“Slechts een kwart van de mannen en vrouwen reageren op datingsiteberichten.”

Een ander opmerkelijk feitje over datingsites is dat het gemiddeld 38 uur swipen en chatten kost om je match in het echt te ontmoeten. En dat terwijl Nederland ruim 1,4 miljoen actieve daters kent die naarstig opzoek zijn naar een nieuwe liefde of sekspleziertje. Conclusie: verspreid je kansen en vind datemogelijkheden buiten datingsites om.

Dates scoren via sociale media

Hét alternatief om dates te scoren zonder datingsite zijn sociale media. Veel mensen uit verschillende leeftijdsgroepen zijn actief op deze platformen. Daarnaast kun je door foto’s en gedeelte interesses zien of ze eventueel bij jou passen.

Daten via Facebookgroepen

Een uitstekende alternatieve manier om dates te scoren is via Facebookgroepen. Alleen in Nederland bestaan al honderden actieve Facebookgroepen met volwassenen die een nieuwe liefde of seksuele vriendschap zoeken. Aangezien er een hoop troepgroepen tussen zitten kost het wel wat schermtijd om een interessante Facebook groep te vinden. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde zoektermen gebruiken zoals: Dating Amsterdam of Dating 50+. Bovendien zijn er specifieke groepen voor bepaalde leeftijdsgroepen, geaardheden en verschillende liefdeswensen.

“Er bestaan honderden actieve Nederlandse Facebookgroepen waarin mensen een nieuwe liefde of seksuele vriendschap zoeken.”

Het fijne van deze Facebookgroepen ten opzichte van datingapps en datingsites is dat je in een oogopslag veel mensen ziet waar je direct een chatgesprek mee kunt starten. Zowel openbaar als via een persoonlijk bericht. Het kost niets en je weet zeker dat deze persoon opzoek is naar een date. Daarnaast kun jij jezelf in de picture zetten door een advertentie over jezelf te plaatsen. Grote kans dat er een of meer berichten binnenkomen. In ieder geval het proberen waard!

Daten met behulp van Instagram

De crème de la crème qua online dating onder jongeren is Instagram. Dit alles gaat vaak via een vaste, simpele structuur: je volgt iemand die jij leuk vindt, begint likes uit te delen en te reageren onder foto’s. Als het goed is krijg je dezelfde respons terug in de vorm van likes en reacties. Dat is hét moment om in zijn of haar DM in te sliden en een gesprek aan te knopen. Voor je het weet heb je een date te pakken!

“De crème de la crème qua online dating onder jongeren is Instagram.”

Veel complexer dan dat wordt het niet aangezien Instagram vrij weinig functies kent. Je kan bijvoorbeeld geen datinggroepen zoeken of mensen in dezelfde leeftijdsgroep. Wel kun je op locatie zoeken en via tags personen vinden met dezelfde interesses. Vergeet vooral niet wat spontane foto’s toe te voegen, een bio te schrijven en je profiel openbaar te zetten.

Date scoren op Snapchat

Snapchat is in datingland bij uitstek bedoeld om een date te scoren met iemand die je al een beetje kent. Mensen opzoeken via Snapchat is namelijk niet zo gemakkelijk als bij Instagram en Facebook. Wanneer je eenmaal een crush op Snapchat hebt is het zaak om op een subtiele manier aandacht te trekken. Reageer bijvoorbeeld kort op verhalen en stuur zo nu en dan een foto. Voorkom dat je wanhopig overkomt en je crush overlaadt met foto’s. Krijg je zo nu en dan wat teruggestuurd? Dat is meestal een goed teken. Door een gesprek aan te knopen merk je vaak of dit bevestigd wordt of niet.

Via welk platform scoor jij de meeste dates?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

48.446 keer bekeken

Geschreven door

Als je voor het eerst seks hebt met een nieuwe lover is alles spannend. Een nieuw lichaam, nieuwe energie en nieuwe hoogtepunten. Die energie moet je vasthouden! Een spannend rollenspel is in dat geval een uitstekende optie. Met behulp van een rollen…
48.446 keer bekeken