Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

Wat is nou die seks geur? Het antwoord zal je verrassen!

28 maart 2019,

geschreven door

‘Het ruikt hier naar seks.’ Dit heb je vast wel eens eerder gehoord! Als je het zelf geroken hebt dan weet je dat het een lastige geur is om te beschrijven. Waar ruikt seks nog eigenlijk naar? En waar komt deze seks geur dan vandaan? We geven een hint: nee het is niet alleen de gemengde geur van jullie zweet.

De geur die seks afgeeft kan sterk verschillen. Uit onderzoek blijkt dat dit met een paar dingen te maken heeft:

  • Feromonen
  • De pH waarde van je lichaamsvocht

Zowel sperma als vaginale afscheiding hebben een pH-waarde, en terwijl die bij sperma erg hoogt ligt, is die van vaginale afscheiding laag. Wanneer deze samenkomen zorgt dit voor een chemische reactie, en deze geeft een specifieke geur af. Ook wel de seks geur genoemd!

Als het stinkt…

Deze geur hoort niet te stinken, als dit wel het geval is dan kan het zijn dat jij of je partner bijvoorbeeld een (vaginale) schimmelinfectie heeft. Ga in dat geval langs bij de huisarts. Denk eraan dat ook een condoom de geur kan beïnvloeden.

Het effect van feromonen

Hiernaast geven mensen feromonen af. Deze vindt je in urine, speeksel, sperma, zweet en in vocht van geslachtsorganen. Deze feromonen kunnen je aantrekkelijker maken voor een potentiële partner! Onze neuzen kunnen deze feromonen alleen indirect opvangen. Ze zijn dus geurloos. Onbewust reageren we er wel op. Na seks maakt ons brein een heleboel stofjes aan, waaronder ook een heleboel feromonen, deze kunnen de geur na seks dus versterken.

Hoe vond jij dit artikel? Laat een reactie achter!

1 reactie

  1. Ik wordt er vreselijk gei van als m’n ik partner haar zweet ruik, ik ben er zeker niet vies van om onder haar oksels te gaan en die heerlijke zweetgeur op te snuiven en/of te likken.
    Als het aan mij zou liggen, zou ze zich minder mogen wassen zodat ik haat nog meer zou ruiken 😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.414 keer bekeken

Geschreven door

Slechte seks. Niemand vind het leuk én toch komt het vaker voor dan we zouden willen. Ze zeggen weleens dat seks net pizza is; als het slecht is, dan is het nog steeds goed. Toch heb je natuurlijk liever goede seks, dan slechte seks. Ben je bang dat…
3.414 keer bekeken