Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Seks, daten en liefde: dit zijn de trends voor 2022

3 januari 2022,

geschreven door

Seks, daten, liefde… Het is iets dat er altijd was, altijd is en altijd gaat zijn. Maar man, wat zijn wij blij met ontwikkelingen op dit gebied. Wat dacht je van de komst van datingapps, het enorme aanbod aan seksspeeltjes en een meer open kijk op relaties? Ben jij benieuwd wat voor ontwikkelingen en trends je in 2022 kan verwachten? Lees dan snel verder.

Trends en ontwikkelingen voor komend jaar

Nou, er staan geen live changing ontwikkelingen op de planning voor 2022 (voor zover wij weten), maar er zijn wel zeker een aantal zaken heel interessant! Wij vertellen je graag wat meer over daten in 2022 en over trends en ontwikkelingen op het gebied van sex, liefde en toys!

Daten in 2022

Datingapp Bumble onderzocht de trends van 2022. Dit deden zij door gebruikers van over de hele wereld naar hun date-leven te vragen. Dit zijn de resultaten.

 • Nieuwe ervaringen en partners
  Het blijkt dat de singles onder ons de afgelopen lockdown-jaren steeds meer behoefte hebben ontwikkeld om meer en andere mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te ervaren. We zijn wat avontuurlijker geworden en deinzen niet zo snel terug voor spanning en het onbekende!
 • Mijn type is…
  48% van de Bumble gebruikers is in het afgelopen jaar gaan nadenken over hun type… Om tot de conclusie te komen dat ze eigenlijk niet weten wat hun type is óf dat het anders is dan ze eigenlijk dachten. Voor komend jaar zullen mensen dan ook wat breder of anders gaan zoeken. Dus swipete je eerst weg als je blond haar en blauwe ogen zag? Dan kan het heel goed zijn dat je deze persoon nu ineens wél ziet zitten of het voordeel van de twijfel geeft.
 • Single zijn is oké
  Na social distancing en lockdown nummer zoveel is 53% van de ondervraagden oké met alleen zijn. Steeds meer singles maken deze keuze bewust. We hebben gemerkt dat we prima alleen kunnen zijn en niet per se iets hoeven te missen.
 • PDA
  68% geeft aan nu meer open te staan voor PDA dan voor de pandemie! PDA = Public Display of Affection, oftewel: intimiteit in het openbaar.

daten in 2022

Sekstrends

Op het gebied van seks zien we vooral dat trends die in 2021 begonnen, nu blijven bestaan en toenemen in populariteit. Trends waar wij he-le-maal achter staan!

Iedereen aan de BDSM

Waar vroeger iedereen direct kippenvel kreeg wanneer ze dachten aan BDSM, krijgt men nu voornamelijk goede rillingen als het gaat om deze kinky vorm van seks. Steeds meer en meer mensen wagen zich aan deze stroom. Van subtiele handboeien, touwen en blinddoeken, tot tepelklemmen, zwepen en spelen met machtsverhoudingen. BDSM kan je zo kinky maken als je zelf wil. Blijkbaar hebben alle lockdowns en social distancing iets losgemaakt in de mensheid. We zijn op zoek naar meer, naar spannender en naar iets nieuws voor in de slaapkamer.

Sexual wellness & mindful seks

Sexual wellness, een chic woord voor een topontwikkeling. Zelfliefde is pas compleet als je ook sexual wellness toepast. Houd van je lijf, gun jezelf genot, experimenteer, leer en doe alles wat jij wil! Doe het op jouw manier, niks is te gek. Ook in 2022 zal je zien dat er meer op deze trend wordt ingespeeld en dat sexual wellness nóg groter en belangrijker wordt.

Eco én orgasme-vriendelijk

Jij blij, het milieu blij. Er komen steeds meer eco-friendly producten op de markt. Denk dan bijvoorbeeld aan biologisch afbreekbare toys, vegan glijmiddelen, en menstruatiecups. Een menstruatiecup kan je 5 tot 10 jaar gebruiken, dus bedenk maar hoeveel maandverband en tampons je daarmee bespaart! Super voor het milieu dus.

Masturberen: niet langer een taboe!

Steeds meer mensen durven open en eerlijk te praten over masturberen. En dat is geweldig, want het is heerlijk, normaal én gezond! Het bereiken van een orgasme werkt zelfs pijnstillend, wist je dat al? Womanizer voerde een onderzoek uit waarbij ze testte of masturberen hielp met het bestrijden van menstruatiepijn en ja hoor! Het hielp! Ze bedachten hiervoor de geweldige term “Menstrubation”: een mix van menstruation en masturbation.

Meer voor mannen

De seksspeeltjeswereld werd gedomineerd door vrouwentoys, maar het arsenaal aan mannentoys wordt steeds groter! Dat zagen we al in 2021, maar ga er maar vanuit dat er in 2022 nóg meer voor mannen bijkomt. Van cockringen tot masturbators, maar denk ook een sexy lingerie voor heren!


Naar welke trend kijk jij het meeste uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

44.666 keer bekeken

Geschreven door

Een seksspeeltje hoeft vandaag de dag niet duur te zijn. Wie zijn fantasie gebruikt, hoeft er zelfs geen cent meer aan uit te geven, want in je huis vind je een schat aan homemade sextoys! Zo zijn er enkele apparaten die jou tot een waanzinnig heftig…
44.666 keer bekeken