NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.928 keer bekeken

Recensie: Marith Iedema – (S)experimenteren

4 oktober 2018,

geschreven door

Sinds 3 oktober is hij verkrijgbaar: (S)experimenteren van Marith Iedema. Natuurlijk waren wij super benieuwd naar dit veelbeloofde pareltje. Lees hier dan ook mijn recensie!

Een spannend boek dat de lezer nieuwsgierig maakt

Wat gebeurt er als een seksjournalist zelf op expeditie gaat in de grote wereld van fetisjen, seks en relaties? Een luchtig boek met variatie tussen beschrijvingen van werk gerelateerde ervaringen en haar eigen reis op zoek naar dé ultieme relatievorm die voor haar werkt. Opgewonden raken van rubber en latex, totale vernedering en een huisslaaf, of  ‘vrouwenontmaagdingen’ op internet aanbieden. Wie van deze voorbeelden rode oortjes krijgt, moet zeker het nieuwe boek van Marith Iedema lezen.

Wervelwind van experimenten en gevoelens

(s)experimenteren(S)experimenteren is een non-fictie boek over seks, relaties en seksualiteit. In het boek schrijft Marith over alle bijzondere verhalen die zij hoort tijdens haar werk en de mensen die zij ontmoet. Met een open blik en interesse beweegt zij zich op een heel ander vlak van seksualiteit: bijzondere fetisjen. Daarnaast beschrijft zij haar leven en de drang om te ontdekken. Wanneer zij een relatievorm uitprobeert, verandert haar leven in een wervelwind van experimenten en gevoelens, tot er een spannende twist in het verhaal komt.

“Door de dialogen en beschrijvingen van haar gedachtegang sleurt Marith de lezer direct mee in het boek en haar vraagstuk.”

Direct op de eerste bladzijde van het boek wordt de lezer een bijzondere situatie voorgeschoteld. Dit geeft een spannend effect, doordat je heel getriggerd raakt en nieuwsgierig wordt. Hierna volgt een sprong terug in de tijd voor meer uitleg. Door de dialogen en beschrijvingen van haar gedachtegang sleurt Marith de lezer direct mee in het boek en haar vraagstuk.
Dit vraagstuk beantwoordt zij samen met alle bijrollen die een belangrijke bijdrage leveren in het boek. Verder is Marith de hoofdpersoon van het verhaal en speelt haar vriend een dominerende rol in het boek.

Niet ordinair

Waar het boek tot in details van verschillende fetisjen en ervaringen treedt, is het absoluut niet ordinair te noemen. De schrijfstijl is vlot en er zit af en toe een plat woord tussen, maar een beetje open-minded lezer vindt dit absoluut niet storend.

“Het boek legt taboes bloot en zet de lezer aan het denken.”

Hoe verder ik in het boek kwam, hoe enthousiaster ik werd. (S)experimenteren legt taboes bloot en zet de lezer aan het denken. Door de enthousiaste schrijfstijl en spannende plotten blijft de lezer getriggerd. Doordat het een non-fictie verhaal is, voelt het ook veel dichterbij. Hier draagt de schrijfstijl vol gedachtegangen ook zeker aan bij waardoor dit boek ook zeker geschikt is voor een ieder die meer wil leren over de wereld van seksualiteit, fetisjen of op zoek is naar de perfecte relatievorm voor zichzelf of hier meer over wilt weten.

Beoordeling

(S)experimenteren krijgt een score van vier (van de vijf) sterren. Het is een fijn te lezen boek vol spannende (op meer manieren te interpreteren!) wendingen en wijze lessen. Met een tint humor en een luchtige schrijfstijl kan het niet anders dan dat de lezer getriggerd wordt tot het einde door te lezen!

Ben jij benieuwd geworden naar (S)experimenteren? Koop hem online bij EasyToys.nl!

Titel: (S)experimenteren
Auteur: Marith Iedema
Uitgeverij: Prometheus
Verschenen: oktober 2018
Aantal bladzijden: 265
Beschikbaar als: Paperback en Ebook
Taal: Nederlands
ISBN: 9789044636208

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.702 keer bekeken

Geschreven door

Zoenen is fijn, het is goed voor je relatie, voor je gezondheid en zelfs voor je tanden. Zoenen is vooral iets dat je doet in het begin van een relatie, maar wist je dat er verschillende soorten zoenen zijn die onwijs spannend kunnen zijn? Met deze 2…
7.702 keer bekeken