Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

2.658 keer bekeken

Penisvrees: Angst voor een stijve penis

27 juli 2020,

geschreven door

Angst voor een stijve penis. Het is inderdaad een nogal onbekende angst, maar het komt écht voor. De angst of fobie wordt officieel medorthofobie of ithyphallofobie genoemd, maar wij mogen gewoon penisvrees zeggen. Je kunt wel nagaan dat het hebben van deze fobie je leven erg ingewikkeld kan maken. Daarom vertellen wij er graag wat meer over.

Keep it in your pants, please

Je hebt misschien wel eens een vrouw gehoord die zei dat ze penisvrees heeft. Wat zij waarschijnlijk bedoelde is dat ze er “bang” voor is omdat het onbekend terrein is, ze weet niet wat ze met dat vlezige ding aanmoet. Maar als we het hebben over echte penisvrees, dan gaat het wel ietsje dieper. Bij medortholofobie worden mensen echt angstig en/of paniekerig wanneer zij een (stijve) penis zien óf hebben. Soms is zelfs het denken aan een penis al genoeg om een paniekaanval te krijgen.

De fobie wordt ook wel ithyphallofobie genoemd, afgeleidt van de Griekse woorden ithy – “staand” en phallo – “fallus”.

Denk niet dat het alleen om vrouwen gaat, die keihard weg willen rennen wanneer ze een rechtopstaande jongeheer zien. Want er zijn ook mannen die last hebben van deze fobie! Je kan wel nagaan, dat het leven voor deze mannen niet altijd makkelijk verloopt. Zij zullen veel situaties uit de weg gaan om koste wat het kost te voorkomen dat ze opgewonden kunnen raken. Seks is dan ook onmogelijk voor veel mannen met medorthofobie.

Maar even serieus nu

Er wordt vaak grappig gedaan over deze fobie, maar hou er wel rekening mee dat deze angst voor sommige mensen heel serieus is en hun leven echt kan beïnvloeden. Deze fobie komt namelijk vaak voort uit onderliggend trauma. Dus als je iemand hoort over zijn/haar penisvrees, wees dan niet te hard 😉


Ben jij wel eens bang voor een penis geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.692 keer bekeken

Geschreven door

Thank God it’s Fetish Friday! Elke vrijdag behandelen we de meest uiteenlopende en bijzondere seksuele voorkeuren. Deze week bespreken we de fetisj Pygofilie. Ben je benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan snel verder! pygofilie: zelfst.naamw. (v) Een …
3.692 keer bekeken