Opslag van seksspeeltjes

28 december 2015 door CherryBomb   2.570

Veel mensen weten wél hoe ze hun speeltjes schoon moeten maken, maar níét hoe ze zorgen voor een degelijke opslag van seksspeeltjes. Hoewel een discrete doos onder het bed of een geheim laatje onderin je kast geweldige verstop plaatsen zijn, zijn deze locaties voor je speeltjes vaak minder goed. In deze blog vertellen je precies wat je moet doen om zo lang mogelijk van je sextoy te kunnen genieten!

Gescheiden opslag van seksspeeltjes

Waarom seksspeeltjes apart houden?

Het eerste dat je je moet realiseren is dat materialen op elkaar kunnen reageren; daarom moet je je seksspeeltjes apart van elkaar opbergen. Als ik zeg apart, bedoel ik niet aan de andere kant van de kamer, maar een beetje ruimte tussen al je speeltjes is een goed idee.

Het materiaal van seksspeeltjes – vooral jelly, rubber en latex – bevat vaak nog sporen van het chemische proces dat ze hebben doorgemaakt. Hoewel deze materialen veilig zijn om te gebruiken in en op je lichaam, kunnen ze wel op elkaar reageren. Wanneer je deze materialen mixt kun je er snel achter komen dat ze smelten of vervormen; houd ze dus apart!

De onderstaande materialen kunnen op elkaar reageren:

 • Latex
 • Rubber
 • Latex
 • Jelly
 • Cyberskin
 • Siliconen

Oplossing?

De perfecte oplossing voor dit probleem is het gebruik van toybags, bijvoorbeeld van EasyToys.

Seksspeeltjes in een envelop

Een ander goedkoop en leuk alternatief is het gebruik van kartonnen dozen en enveloppen (bijvoorbeeld de discrete verpakking van Easytoys!). Doe elk seksspeeltje in een losse envelop en doe de enveloppen bij elkaar in een kartonnen doos. Je kunt op de voorkant van de envelop schrijven welk speeltje erin zit, zodat je hem snel kunt vinden als het erop aan komt!

Kies de juiste omgeving

Iets anders waar je aan moet denken bij het opbergen van je seksspeeltjes in de omgeving waarin je ze bewaart. Ze moeten allemaal opgeborgen worden uit de buurt van een warmtebron en direct zonlicht op een koele, droge plaats. Het is ook erg aan te raden om de batterijen er elke keer uit te halen en die apart op te bergen. Dit zal de levensduur van je seksspeeltjes verlengen, zodat ze als nieuw blijven voelen.

Seksspeeltjes schoonmaken

Ten slotte: zorg dat je je seksspeeltjes schoonmaakt voor en na gebruik. Door ze schoon te maken met een toycleaner en af te spoelen met water voorkom je dat stof en bacteriën erop blijven zitten. Zo voelen, lijken en – zal ik? – ruiken ze zelfs als nieuw!

Hoe berg jij je sekstoys op? Laat het weten in een reactie hieronder!

Reageer

Gerelateerde berichten

2 reacties op Opslag van seksspeeltjes

 • Een aantal speeltjes hebben in een tas gezeten met de verhuizing, nu zijn ze inderdaad wat gaan smelten.. zijn ze dan nog steeds veilig te gebruiken? En kan ik ze weer ‘schoon’ krijgen (siliconen vd één zit op de ander..)

  • Hoi Sanne!

   Ah, wat vervelend! Ik denk dat het beter is om de speeltjes niet meer te gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld kans dat het aangehechte siliconen weer wat begint los te laten, of dat er vervelende uitsteeksels zijn ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

[instagram – feed]

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid