NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

In gesprek met… sekspeeltjes-goeroe Luna Climaximaal over de eerste keer sextoys

23 januari 2021,

geschreven door

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor sextoys. Wanneer je nieuw bent in de wereld van seksspeeltjes, kan het enorme aanbod ervoor zorgen dat je niet meteen weet waar je moet beginnen of op moet letten. Door schade en schande wordt men wijzer, maar ervaringen van anderen zijn minstens net zo waardevol.

Onlangs spraken wij met Luna, een van de meest ervaren sextoy testers uit Nederland en bekend van de website Climaximaal.nl. Luna was bereid om haar eerste ervaring met seksspeeltjes met ons te delen en heeft daarnaast een aantal handige tips voor de beginnende sextoy gebruiker!

Luna, kan jij jezelf voorstellen?

luna climaximaalIk ben de eerste sekstoy tester van Nederland en heb de afgelopen 20 jaar meer dan 1250 seksspeeltjes getest. Dat deed ik eerst voor een offline erotisch magazine, maar nu alweer 8 jaar voor mijn eigen website Climaximaal.nl. Ik heb een man, een hond, 4 katten en nog zo’n 500 seksspeeltjes in huis. Het testen van seksspeeltjes is dus mijn baan en hoewel dat voor velen zal klinken als een droombaan is het allemaal niet zo spannend als het klinkt. Ik krijg dan wel al m’n sekstoys gratis (hoera), maar verder is het vooral veel schrijven, fotograferen, mailtjes sturen, mailtjes beantwoorden en het bijhouden van m’n administratie. Ik lig dus, helaas, niet 8 uur per dag in bed om toys te testen, maar ik zit meestal gewoon achter m’n computer.

“Het testen van seksspeeltjes is dus mijn baan en hoewel dat voor velen zal klinken als een droombaan is het allemaal niet zo spannend als het klinkt.”

Hoe ben je op de naam Luna Climaximaal gekomen?

Ja, dit wordt een ingewikkeld verhaal. Ik ben 20 jaar geleden begonnen met bloggen onder het pseudoniem Luna. Luna staat voor ‘vrouwelijkheid’, ‘verandering’ en het is Latijnse woord voor ‘maan’). Mijn andere, wat meer huis-tuin-en-keuken-blog heet ‘Maanisch’, van ‘maan, luna’, maar ook van drukdrukdruk. Mijn sekstoy-site heet Climaximaal.nl, van climax, klaarkomen en proberen het maximale uit het leven te halen! ‘Luna Climaximaal’ is dus een combinatie van die 2 woorden en is eigenlijk alleen m’n Instagram-naam. Thuis heet ik trouwens gewoon Chantall 😉

Weet je nog welke toy jij als eerst hebt gebruikt? Hoe heb je dit ervaren?

De eerste toy die ik gebruikte was een witte ‘Ladyfinger’ die in zo’n erotisch verrassingspakket zat van de PABO. Het was een vibrator op batterijen, van hard plastic en nu zo achteraf gezien zou ik hierover zeggen; wat een slecht en saai ding! Maar toen? Toen vond ik het superspannend en lekker! Toen-ie kapotging heb ik meteen een nieuwe gekocht.

En het eerste speeltje wat je getest hebt? Kan jij je die nog herinneren?

Ik ben 20 jaar geleden begonnen met schrijven over sextoys en als ik heel eerlijk ben; ik heb geen idee meer welke toy ik als eerste ‘voor m’n werk’ testte. Ik beschreef voor dat magazine toen elke maand de 10 nieuwste sekstoys en sommige kreeg ik wel opgestuurd om te testen, anderen niet. Ik weet nog wel dat het huis waar ik toen woonde met mijn toenmalige partner bekend stond als ‘het vibratorhuis van Amsterdam’, omdat er overal toys lagen. Nu heb ik al m’n toys trouwens keurig georganiseerd in een vakkenkast.

“Ik weet nog wel dat het huis waar ik toen woonde met mijn toenmalige partner bekend stond als ‘het vibratorhuis van Amsterdam’, omdat er overal toys lagen.”

Vroeger waren de sextoys sowieso een stuk minder goed dan nu qua trillingen en ze deden het allemaal op batterijen. En het belangrijkste; de meeste sekstoys waren toen nog van slechte materialen gemaakt, die gevaarlijk zijn voor je lichaam. Dat is nu gelukkig wel anders. En toys op batterijen zijn amper meer te koop.

Wat is tot nu toe jouw favoriete toy?

Dat is 100% zeker de Njoy Pure Wand!

Hoe vond jij het om voor de eerste keer een anaaltoy te gebruiken?

Ooh jee, ook hier moet ik bekennen; ik heb geen idee meer wanneer ik voor het eerst een anaalspeeltje gebruikte. Anale seks, met een piemel of een speeltje, vergt wat meer voorbereiding, dus een langer voorspel, dan ‘gewone’ vaginale seks. En vergeet alsjeblieft niet voldoende glijmiddel te gebruiken. Oh, en als je seksspeeltjes anaal gaat gebruiken, gebruik dan echt alleen maar toys die daar specifiek voor bedoeld zijn, want die hebben een ‘stop’ aan het einde, zodat ze niet naar binnen kunnen schieten.

“Anale seks, met een piemel of een speeltje, vergt wat meer voorbereiding, dus een langer voorspel, dan ‘gewone’ vaginale seks.”

Wat zijn toys die jij kunt aanraden aan beginnende sextoy gebruikers?

Sowieso zou ik altijd voldoende glijmiddel gebruiken, of je nu alleen met een speeltje aan de slag gaat of samen. Glijmiddel maakt seks altijd leuker en lekkerder. Mijn favoriete glijmiddel is Sliquid Sassy. Een uitwendige vibrator die ik heel goed vind als eerste vibrator is bijvoorbeeld de We-Vibe Gala. Een goede inwendige vibrator is bijvoorbeeld de Satisfyer Yummy Sunshine.

Heb je nog andere tips voor mensen die voor het eerst een speeltje willen aanschaffen?

Kies altijd een speeltje van een veilig materiaal, dus siliconen, metaal of glas en kies niet meteen het duurste van het duurste. Lees online reviews en koop eerst een wat goedkoper speeltje en kijk wat je daar leuk en lekker of juist niet fijn aan vindt. Als je voor het eerst samen speeltjes gaat gebruiken, praat er dan van tevoren eerst over en kom niet ‘tadaaaaa’ met een XL dildo aanzetten. Bespreek wat je wel of niet wil en blijf vooral altijd samen communiceren. Geniet van elkaar en van jezelf. Met of zonder seksspeeltjes!

“Als je voor het eerst samen speeltjes gaat gebruiken, praat er dan van tevoren eerst over en kom niet ‘tadaaaaa’ met een XL dildo aanzetten.”

Bedankt voor het beantwoorden van de vragen en jouw handige tips, Luna!

Meer weten over de beste seksspeeltjes voor beginners?

Weet je door het overweldigende aanbod aan seksspeeltjes niet waar je moet beginnen? Bekijk dan eens ons artikel over het kiezen van de beste vibrator!

Heb jij ook een verhaal wat je met ons wilt delen? Laat het onderwerp weten middels een reactie, dan nemen wij contact met je op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

852 keer bekeken

Geschreven door

Een paar drankjes in ons systeem laten ons vaak vrijer voelen en de wereld lijkt ineens een stukje mooier. Alcohol (met mate) kan een fijne zelfvertrouwen boost geven, maar wat voor effect heeft alcohol eigenlijk op je seksleven? Hoe overleef je dron…
852 keer bekeken