Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.686 keer bekeken

De complete massageolie hulpgids voor de heerlijkste massages!

24 januari 2023,

geschreven door

Ben jij wel toe aan een beetje ontspanning? Of verdient je partner een fijne verwensessie? Een massage is een heerlijke manier om te ontspannen of om op een intieme manier tijd door te brengen met je partner. Ook kan het een heerlijk onderdeel zijn van voorspel, waarbij je alles lekker langzaam kan opbouwen. Wat jouw doel ook is, geen enkele massage is compleet zonder de juiste massageolie!

Er is een enorm aanbod aan massageoliën en je raakt makkelijk de weg kwijt tussen al die verschillende geuren, merken, smaken en soorten. Want wat is nou de beste keuze voor jouw massage? In dit blog zetten we alles voor je op een rijtje, zodat je altijd de juiste massageolie vindt.

Waar moet je op letten?

  1. De meeste massageoliën zijn niet geschikt voor gebruik op de intieme zones, omdat ze bestanddelen bevatten die schadelijk zijn voor de kwetsbare huid en de natuurlijke pH-waarde van de vagina kunnen verstoren. Staat seks op de planning na de massage? Zorg er dan voor dat er geen restjes olie in de vagina of anus terecht komen en gebruik in plaats daarvan een glijmiddel.
  2. Als je allergisch bent voor bepaalde bestanddelen, zoals parfum, check dan altijd eerst de ingrediëntenlijst. Als je een nieuwe massageolie in huis hebt gehaald, test dan eerst een klein beetje op je hand. Zo weet je zeker dat de olie veilig is voor jouw lichaam.
  3. Massageolie kan vlekken veroorzaken, dus bescherm je kleding en beddengoed met bijvoorbeeld een baddoek of een laklaken. Het is sowieso altijd handig om een schone handdoek binnen handbereik te hebben om overtollige olie weg te vegen indien nodig.

massageolie

Hoe gebruik je massageolie?

Doe een kleine hoeveelheid massageolie op je handpalm en wrijf je handen over elkaar om de olie op te warmen. Laat je handen daarna over je partners lichaam gaan met langzame bewegingen. Druk niet te hard en check altijd bij je partner of het goed voelt wat je doet. Je kunt blijven masseren totdat de olie volledig in de huid is getrokken. Uiteraard kun je altijd meer massageolie toevoegen als je te weinig hebt aangebracht of als je de massagesessie wilt verlengen.

Welke soorten massageolie zijn er?

Ontspannende massageolie

Ontspannende massageoliën hebben vaak een heerlijke ontspannende geur en/of zijn verrijkt met essentiële oliën. Ook voelen ze heel zacht aan en hebben ze over het algemeen een verzorgende werking voor de huid. De olie blijft lang glad en je hebt niet veel nodig voor een fijne massagesessie. Maar als je houdt van lange sessies, kun je natuurlijk altijd meer olie gebruiken.

2-in-1 massageolie en glijmiddel

Wil jij je partner verwennen met een erotische massage of wil je seks hebben tijdens de massage? Dan heb je naast massageolie ook glijmiddel nodig. Massageolie is namelijk niet geschikt voor gebruik op de intieme zone. Maar niet getreurd, je kan het jezelf een stuk makkelijker maken door een 2-in-1 massageolie te kiezen! Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor erotische massages en zijn daardoor veilig op het hele lichaam te gebruiken, zowel inwendig als uitwendig. Ideaal dus als je nu al weet dat het niet alleen bij een onschuldige ontspanningsmassage blijft 😉

Likbare massageolie

Likbare massageolie is eetbare olie. Huh, eetbaar? Ja, echt! Het is compleet veilig om te consumeren en je kunt het dus na (of tijdens) de massage van je partners lichaam likken. Sensueler dan dat wordt het niet! Deze oliën zijn uiteraard altijd voorzien van een lekker smaakje. Er is een groot assortiment likbare massageoliën en elke olie heeft een andere smaak. Jouw favoriete smaak zit er vast ook tussen!

massageolie

Body-to-body massageolie

Hou je van massages, maar vind je een gewone massage te saai? Mag het allemaal wel wat actiever en intiemer worden wat jou betreft? Dan is een body-to-body massage zeker wat voor jou. Bij deze massage smeer je jezelf en je partner in met speciale body-to-body massageolie en masseer je je partner door met je lichaam over die van hem/haar heen te glijden. Voor zo’n massage is het wel aan te raden om gebruik te maken van een laklaken, en dan het liefst eentje met opblaasbare randen, zoals deze. Dan weet je zeker dat de olie niet door je hele huis verspreidt en kun je je focussen op wat echt belangrijk is: jij en je partner.

Verwarmende massageolie

Massageolie kun je voor gebruik opwarmen door het tussen je handen te wrijven, zodat het jouw lichaamstemperatuur aanneemt en niet koud aanvoelt als je het over je partners lichaam verspreidt. Maar wist je dat er ook massageoliën zijn die een speciale verwarmende functie hebben? Deze warmen op na het aanbrengen op het lichaam voor nog meer stimulatie. Het enige wat je hoeft te doen is de olie aanbrengen op de huid en daarna zacht op de olie blazen om de warmte te activeren. Dit helpt je partner om nog meer te ontspannen terwijl hij/zij gemasseerd wordt en de zenuwuiteinden in de huid nog meer te prikkelen voor een intense ervaring.

Vegan massageolie

Als je op zoek bent naar een goede massageolie, maar je wilt wel zeker weten dat de olie goed is voor het lichaam én de natuur, dan is een vegan massageolie de perfecte optie. Vegan/biologische massageoliën bevatten namelijk alleen natuurlijke ingrediënten. Ook ideaal als je last hebt van allergieën! Sommige massageoliën zitten zelfs in een eco-verpakking, zoals de producten van HOT Bio.

massageolie

Massagekaarsen

Hou je ervan om de tijd te nemen voor je massage en een sensuele sfeer te creëren? Ga dan voor een massagekaars. Steek de kaars aan en geniet van de lekkere geur, terwijl je wacht tot de was is gesmolten. De kaars verspreidt een heerlijk geur die jou en je partner in een ontspannen mood brengen. De was verandert in de tussentijd in een zachte massageolie die je kunt gebruiken om je partner te masseren. Schenk de olie voorzichtig in je handpalm en verspreidt het daarna pas op je partners lichaam. In tegenstelling tot gewone kaarsen is de gesmolten was niet gloeiend heet en kun je het zonder problemen in je hand gieten. Let er wel op dat de olie alsnog vrij warm is! Doe dus altijd voorzichtig en giet het nooit rechtstreeks op je partners huid.

Bodypaint

Bodypaint is een beetje te vergelijken met likbare massageolie, omdat het ook eetbaar is en je het dus van je partners lichaam kunt likken. Het verschil is dat bodypaint niet geschikt is voor massages. Tenminste, niet op de traditionele manier. Wat je wel kunt doen is het gebruiken om je partners lichaam te beschilderen met de mooiste kunstwerken. Hiermee kun je je creativiteit dus echt de vrije loop laten. Na afloop kun je de patronen volgen met je tong en het van je partners huid likken. Super opwindend! Bodypaint is verkrijgbaar in veel verschillende smaken.

Massageolie cadeausets

Weet je niet precies wat je moet kiezen of hou je wel van een beetje afwisseling? Ga dan voor een massageolie set. Op deze manier kun je eenvoudig verschillende oliën uitproberen. Ook als je je partner of een vriend(in) wil verrassen met massageolie, is een cadeauset een goede keuze.


Heb jij al ervaring met massageolie? Wat is jouw favoriet?

1 reactie

  1. Waarom word druivenpit olie en amandelen olie vergeten .?
    Deze worden met grote regelmaat gebruikt bij een massage.
    En deze kunnen ook intiem worden gebruikt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

195 keer bekeken

Geschreven door

Ben je op zoek naar je eerste speeltje of wil je graag een toy die de clitoris én de G-spot tegelijkertijd stimuleert? Dan is een rabbit vibrator iets voor jou! Deze schattige toy is niet voor niets een van de meest populaire seksspeeltjes voor vrouwen. Wil je een…
195 keer bekeken