Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

51.523 keer bekeken

10 dingen die je nog niet wist over doggystyle

6 september 2021,

geschreven door

De doggystyle positie is makkelijk, lekker en damn sexy, en velen van ons doen hem maar wat graag als de kans zich voordoet. Maar wat weet jij eigenlijk over dit wereldberoemde standje? Hier zijn 10 dingen die jij waarschijnlijk nog niet wist over het doggystyle seksstandje.

1. Het is een favoriet bij de heren

Uit een poll van Women’s Health bleek dat doggystyle met stip op nummer één staat bij mannen als het om sexy standjes gaat. Waarom? De heren gaven aan dieper te kunnen dan bij andere posities, het uitzicht is geweldig en het standje voelt ‘lekker primal’. Sekstherapeut Ava Cadell zegt niet voor niets dat mannen zich bij dit standje op ‘een bijna dierlijke en instinctieve manier koning van de jungle voelen’. Kortom, een man voelt zich extra man met de doggystyle!

2. Surprise, surprise. Hij is ook een favoriet van veel dames

Uit een onderzoek van Dred – waar maar liefst 2000 mensen uit heel Europa aan meededen – blijkt dat in een groot deel van Europa de doggystyle koploper is voor de dames. De missionaris volgt op de tweede plek en de cowgirl (vrouw bovenop) krijgt een respectabele derde plek. Een opvallend feitje is dat de doggystyle bij Nederlandse vrouwen niet op de eerste plek komt. De dames van Nederlandse bodem gaan liever voor het missionarisstandje.

3. Met doggystyle raak jij die G-spot

Met doggystyle kun je niet alleen dieper penetreren dan bij veel andere standjes, het is ook een heel geschikt standje wanneer je de G-spot goed wilt raken. Om die reden houden ook veel vrouwen van dit standje. Als je de G-spot nog niet hebt kunnen vinden, dan is de doggystyle positie zeker iets wat je moet proberen. Bovendien kun je met deze positie ook nog eens makkelijk bij de clitoris.

4. Het is een perfect standje voor mensen met weinig bewegingsruimte

Er zijn talloze mensen die graag seks hebben, maar waarbij het toch allemaal niet zo makkelijk gaat. Denk aan zwangere vrouwen, mensen met rugpijn of dames en heren met een flink maatje meer. Door veel therapeuten werd lepeltje-lepeltje aangeraden als het meest geschikte seksstandje, vooral aan mensen met rugpijn. Maar wetenschappers deden onderzoek en concludeerden dat de doggystyle nóg beter is. Want als je het op zijn hondjes doet, hoeft één van de twee nauwelijks te bewegen. Bovendien zit er tijdens het bewegen weinig van jezelf of je partner in de weg.

5. Dit standje is echt super oud

Als je denkt dat de doggystyle ergens in de vorige eeuw bedacht is, heb je het fout! Oude Griekse en Romeinse literatuur en kunst bevestigen dat de doggystyle eeuwen geleden al bestond. Maar de kans is groot dat het nog veel verder teruggaat in de tijd. Wetenschappers geloven dat onze verre voorouders oorspronkelijk op deze manier seks hadden aangezien veel dieren – die op ons lijken – ook nog steeds op deze manier paren.

6. Veel dieren doen het doggystyle

Niet alleen hondjes doen het op zijn hondjes. Ook katten, giraffen, paarden, kamelen, olifanten, leeuwen – en ga zo maar door – doen het op deze manier. Toch zijn er ook dieren die het dan weer niet op zijn hondjes doen. Onder andere walvissen, dolfijnen en spinnen hebben andere manieren gevonden. Misschien nog wel het opvallendst is dat primaten zoals chimpansees – die qua lichaamsbouw en leefstijl nog het meest op ons lijken – het helemaal nooit op zijn hondjes doen…

7. Heel veel liedjes gaan over doggystyle

Ook artiesten zijn blijkbaar verzot op doggystyle seks. Er bestaan onderhand meer dan 1800 liedjes die over dit populaire standje gaan of de positie in ieder geval noemen. Van Snoop Dogg met ‘Doggystyle’ tot 50 Cent met ‘P.I.M.P.’. Ooit gehoord van het nummer ‘Back That Thing Up’ van Justin Moore? Dit sexy countrynummer gaat over seks in een schuur en is absoluut het beluisteren waard! Benieuwd naar meer doggystyle nummers? Op Genius.com vind je ze allemaal onder elkaar en dat is goed voor heel wat uurtjes luisterplezier.

8. De doggystyle kent vele varianten

doggy staand
Er zijn behoorlijk wat variaties op doggystyle. Denk aan benen gesloten, benen open, bovenlichaam omhoog, bovenlichaam naar beneden, staand voorovergebogen, staand rechtop en ga zo maar door. Zelfs de ‘reversed cowgirl’ – waarbij de vrouw met de rug naar haar partners gezicht toe bovenop zit – is een variant van het hondenstandje te noemen. Er zijn zeker meer dan 15 standjes die veel weg hebben van het hondenstandje, maar toch net even anders zijn. Officieel hebben al deze variaties een eigen naam, maar ik zou zeggen; doe de doggystyle gewoon zoals jij hem het lekkerst vindt!

9. Het is de beste positie voor mannen met een kleine penis

Wanneer een man wat minder groot is geschapen, kan dat voor zowel de man als de vrouw lastig zijn. Je wilt immers optimaal genieten van elkaar en de ander niet teleurstellen. No worries. Met de doggystyle kun je dieper penetreren zodat zij meer voelt en hij er goed bij kan. Vergroot het effect door als vrouw voorover te leunen zodat je billen nog meer de lucht in steken. Het formaat is dan al gauw vergeten!

10. Doggystyle is ook heel geschikt voor ‘andere dingen’

Wanneer je wel eens iets anders wilt proberen in de vorm van anale seks, kan doggystyle daar heel geschikt voor zijn. Immers, je kunt er uitstekend bij en het tempo is goed te bepalen. Wel is een beetje vertrouwen geen overbodige luxe aangezien je als ontvanger in een nogal kwetsbare positie zit. ‘Op zijn hondjes’ is tevens een heel geschikt standje voor een potje rimmen (de anus likken). Geen gezeur met de billen uit elkaar houden, dat gaat met dit standje vanzelf al!

Wat verraste jou het meest? En is doggystyle ook jouw favoriet? Deel je gedachten in een reactie hieronder!

6 reacties

 1. heb bij doggy altijd last van ‘scheetjes’ uit mn vagina…. zoooo vervelend. Wat kan je daar nou aan doen.🙈 Vind doggy heerlijk maar daardoor soms genant…

  1. Een bekend ‘probleem’ bij Doggy style. Helaas is daar niet veel aan te doen, in dit standje komt er nou eenmaal wat makkelijker lucht in de vagina. Variaties op doggy style kunnen wel wat helpen, zoals de ‘flat doggy’, waarbij je als vrouw plat op je buik ligt. Hoe minder hol je de rug namelijk maakt, hoe minder lucht in de vagina kan komen.

  2. Niet druk om maken joh! Is toch doodnormaal waneer je poes word volgepompt en er lucht bij meekomt!
   Alleen maar een teken dat jullie je best doen 😉 niks genant aan word er alleen maar hitsiger van!

  1. Hoi Bram,

   In principe hoef je hier niets bijzonders voor te doen, maar je kunt het standje wel ietsje intenser maken. Als je partner haar bovenlichaam omlaag brengt, kan de doggystyle nog gevoeliger en lekkerder zijn omdat haar kont iets verder omhoog komt! Ook wel het helpen als zij haar benen sluit, dat vernauwt haar vagina en is tevens gevoeliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

152 keer bekeken

Geschreven door

Vind precies wat je zoekt in dit overzicht van al onze beste zomerblogs! Of je nu op zoek bent naar tips voor festivalseks, het een keer in de buitenlucht wil doen, je toy mee wil nemen op vakantie of een erotisch zomerverhaal wil lezen, hier vind je het…
152 keer bekeken