Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

10.671 keer bekeken

eStim Introductie: Wat is Electro Sex en hoe begin ik?

26 juni 2019,

geschreven door

Vanaf jongs af aan krijgen we te horen dat je contact met elektriciteit voor je eigen veiligheid het beste kunt vermijden. Hoewel het swaffelen van het stopcontact bij voorbaat af te raden is, kunnen de erogene zones wel degelijk op een veilige en aangename manier elektrisch gestimuleerd worden. Wat is elektrische stimulatie precies en hoe begin je ermee? In deze blog vertel ik je alles over electro sex en eStim!

Wat is e-stim?

Alles wat we waarnemen met onze zintuigen – dingen die we voelen en zien – wordt omgezet in elektrische signaaltjes. Er gaan constant kleine stroomstootjes richting je hersenen, die er vervolgens een gevoel aan koppelen. De elektrische prikkels helpen ons om aanrakingen te voelen en laten ons dingen waarnemen. Bij elektrische stimulatie – ook wel estim genoemd – worden met elektrodes kleine stroomstootjes aan het lichaam doorgegeven.

“Zachte stroomstootjes kunnen bepaalde spieren laten ontspannen en geven een aangename tinteling rondom de aangeraakte plek.”

Elektrodes zijn geleiders. Ze zitten aangesloten op een bedieningsunit waarmee de intensiteit van de prikkels kan worden aangepast. Zachte stroomstootjes kunnen bepaalde spieren laten ontspannen en geven een aangename tinteling rondom de aangeraakte plek. Een hogere intensiteit kan het gevoel van een krachtige vibrator evenaren en kan de spieren stevig laten aanspannen.

Wat is electro sex?

Electro sex is een manier van het stimuleren van de geslachtsorganen en erogene zones door middel van elektrische prikkels. Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit water, wat het een uitstekende geleider van elektriciteit maakt. Zowel mannen als vrouwen kunnen genieten van de sensaties van electrosex. Met behulp van een elektronisch seksspeeltje kan elektriciteit de zenuwuiteinden stimuleren en zo verschillende sensaties creëren.

“Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit water, wat het een uitstekende geleider van elektriciteit maakt.”

Van licht trillend tot stevige pulsaties, bijna alles is in te stellen met behulp van de bedieningsunit. Twee of meerdere punten van het lichaam worden voorzien van een elektrode. Het gebied tussen deze twee punten wordt dan ‘gestimd’. Bij mannen worden elektrodes rond de anus, de balzak of tegen de basis en de top van de penis aangebracht. De clitoris, de schaamlippen, de vagina en de anus zijn bij vrouwen de meest populaire plekjes.

Doet het pijn?

Hoewel het stimuleren met behulp van elektriciteit nog steeds vaak aan BDSM gelinkt wordt, hoeft electrosex helemaal geen pijn te doen. Natuurlijk is het mogelijk om het lichaam te pijnigen, maar electrosex omvat veel meer dan dat alleen. Jij en/of je partner hebben de controle over de mate van stimulatie. Op een lage intensiteit is misschien een lichte tinteling te voelen. Door de knop een klein beetje vooruit te draaien, zal het licht beginnen te kietelen.

“Hoewel het stimuleren met behulp van elektriciteit nog steeds vaak aan BDSM gelinkt wordt, hoeft electrosex helemaal geen pijn te doen. Op een lage intensiteit is bijvoorbeeld alleen een lichte tinteling te voelen.”

Wanneer de elektrodes worden aangesloten op de erogene zones of de geslachtsdelen en kunnen op een lichte stand uitstekend tijdens voorspel worden gebruikt. Door de intensiteit verder te verhogen kan op den duur een meer stekende pijn gevoeld worden. Je wordt steviger gestimuleerd en het gevoel is vergelijkbaar met dat van penetratie. De spieren kunnen gaan samentrekken met een heftig orgasme tot gevolg. Zonder dat je daarbij je handen hoef te gebruiken!

Veiligheidstips voor electro sex

 • Lees van te voren altijd goed de handleiding door die met het speeltje of de bedieningsunit wordt geleverd.
 • Wanneer je de elektrodes aanbrengt zorg je dat de stroom is uitgeschakeld.
 • Je kunt nu langzaam beginnen met het verhogen van de intensiteit.
 • Het plaatsen van de elektrodes op gebieden in de buurt van de borststreek kan tot complicaties leiden en in extreme gevallen zelfs dodelijk zijn.
 • Plaats de connectoren NOOIT rechtstreeks op de huid.
 • Gebruik altijd een elektrode om de elektriciteit te geleiden om brandwonden te voorkomen.
 • Elektrodes moeten daarnaast worden voorzien van een speciale elektrogel of een glijmiddel op waterbasis.
 • Alleen de zelfklevende pads kunnen zonder geleidingsgel worden gebruikt.
 • Wanneer je te maken hebt met hartklachten of een hartaandoening of gebruikt maakt van een pacemaker of medicijnpomp is het gebruikt van electro toys af te raden!
 • Wanneer je merkt dat de plek van aanbrengen gevoelloos wordt is het raadzaam gelijk met het gebruik te stoppen.
 • Houd er daarnaast rekening mee dat wanneer jouw partner onder stroom staat, jij ook onder spanning komt te staan wanneer je hem of haar aanraakt.

Beginnen met een e-stim seksspeeltje

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je zelf een keer aan de slag met een electro toy? Naast de elektrodes die je op een bedieningsunit dient aan te sluiten, zijn er ook een aantal seksspeeltjes die geen bedieningsunit nodig hebben. De prijzen van deze powerboxen variëren tussen de € 80 en € 500,-. Een bedieningsunit in een hogere prijsklasse heeft uiteraard meer opties dan een goedkoper instapmodel en wordt met meerdere accessoires geleverd.

Soms kunnen er ook bepaalde programma’s worden ingesteld. Daarnaast kunnen op de duurdere powerboxen meerdere elektrodes tegelijkertijd aangesloten worden. Er zijn veel verschillende elektrodes verkrijgbaar zoals dildo’s, vibrators, cockringen en zelfklevende pads. De meeste van deze speeltjes zijn gemaakt van aluminium of een ander goed geleiden metaal.  Om je een beetje op weg te helpen hebben we drie e-stim toys op een rijtje gezet waar je als beginner uitstekend mee uit de voeten moet kunnen.

Pure Vibes Bedieningsunit

Met de Pure Vibes bedieningsunit van Mystim kun je alle kanten op. Of je nu wilt genieten van een zachte prikkeling of ritmische pulsaties. De twee kanalen zijn afzonderlijk in te stellen. Dit doe je handmatig of je maakt een keuze uit één van de drie voorgeprogrammeerde programma’s. Het apparaat wordt geleverd in een mooie opbergkoffer en 4 zelfklevende elektrodes.

Zelfklevende elektrodes

De zelfklevende elektrodes kunnen op een bedieningsunit worden aangesloten en hebben aan de kant van de huid een gel achtig materiaal. Hierdoor hoef met deze pads geen geleidingsgel te gebruiken. Een ander voordeel is dat zowel mannen als vrouwen gebruik kunnen maken van deze elektrodes en ze op verschillende lichaamsdelen zijn te gebruiken. Houd er rekening mee dat electrosex voor iedereen anders zal zijn. Sommige mensen zullen onwijs genieten van de nieuwe sensaties, terwijl anderen de manier van stimuleren misschien iets te heftig zullen vinden. Ga rustig van start op een lage intensiteit en wie weet kom je binnen de kortste keren bij het hoogste nummer op de wijzerplaat terecht!

“Een ander voordeel is dat zowel mannen als vrouwen gebruik kunnen maken van deze elektrodes en ze op verschillende lichaamsdelen zijn te gebruiken.”

Zonder bedieningsunit

Niet alle elektrodes hebben een bedieningsunit nodig om te functioneren. Zo zijn er een aantal vibrerende seksspeeltjes verkrijgbaar die naast het afgeven van vibraties ook het lichaam kunnen prikkelen met stroomstootjes.  De Tickling Truman, Daring Danny en de Electric Eric zijn vibrators die stroomstootjes geven zonder dat ze op een bedieningsunit zijn aangesloten. De speeltjes zijn oplaadbaar via USB. Deze vibrators zijn allen volledig waterdicht en gemaakt van medisch siliconen.

Daarnaast zijn er ook e-masturbators verkrijgbaar. Deze kunnen aangesloten worden op een powerbox, maar zijn ook los te gebruiken. Als je de sleeve van de masturbator uit de koker haalt kun je aan beide zijkanten elektroden bevestigen voor de elektrostimulatie.

Ga jij binnenkort experimenteren met electrosex of heb je hier al de nodige ervaring mee? Ik hoor het graag in een reactie hieronder!

11 reacties

 1. ik doe ook aan elektrosex
  en ik stop de elektroden achter in mijn anus en penis
  de zwarte in mijn anus en de rode in mijn penis
  en daarna draai ik de knoppen allebei open en voel ik de stroom op
  mijn penis en kom dan hevig klaar.

 2. Ik vindt het echt geweldig en kom intens klaar wat ik het liefs zo lang mogelijk uitstel.
  Meestal doe ik een flexibele elektrode rondom de eikel en de ander achter de balzak, ikzelf ben volledig glad geschoren maar wel is het belangrijk om voldoende geleidende gel te gebruiken. Een volledige erectie gedurende het gebruik is niet echt noodzakelijk, in het begin is een beetje erectie handig om de elektrodes aan te brengen. Door te spelen met de frequentie en de pulsen kan je echt lang (30 minuten of bij mij meestal nog langer) genieten van de prikkels voordat je je hoogtepunt bereikt.
  Een andere manier die ik ook wel eens gebruik is een kleine dildo met elektrode (ook gewoon verkrijgbaar) in de anus en de tweede elektrode rondom de eikel, echt erg lekker. Of voor degene die nog verder wil gaan is om de tweede electrode zo’n 10-15 cm in je plasbuis in te brengen, wel voldoende gel of glijmiddel gebruiken en doe dit voorzichtig, wanneer je dan de prikkels voelt is dat helemaal geweldig.
  Ik gebruikt het Mystim apparaatje werkt op een 9 volt batterij en heeft twee kanalen, dus 2+2 elektrodes welke je dus dubbel kan gebruiken, bijvoorbeeld zoals hierboven beschreven en twee andere elektrodes aan je tepels klemmen/plakken, lekker op bed gaan liggen en ontspannen en laat de prikkels maar komen en geniet van het intense gevoel tot je na lange tijd net als ik geweldig klaar komt wat zeker gaat lukken. Veel plezier… (en mocht je meer willen weten, geeft het maar aan).

 3. Ik gebruik zelfklevende electroden en mij favoriete plaatsing is:

  Een cockring rond basis van de penis en balzak
  Kanaal 1:
  – Kleine (3 cm) ronde elektrode op de linkerkant van de eikel
  – Grotere (plm 5 cm) elektrode op de rechterbal (wel een paar dagen vantevoren scheren)
  Kanaal 2:
  – Kleine elektrode op de rechterkant van de eikel
  – Grotere elektrode op de linkerbal

  Ik gebruik de 3000T tens unit
  – De sterkte draai ik langzaam op tot maximaal 2,5
  – Frequentie: 50 tot 100 Hz
  – Pulse breedte: 150 tot 200 us
  Gedurende de sessie draai ik de frequentie op van 50 naar 100 us

  Ik heb nog nooit een beter orgasme gehad!

  Als je je erectie wilt trainen kun je ook gedurende bijvoorbeeld 30 minuten de sterkte en frequentie zo hoog opdraaien dat je wel een stevige erectie krijgt maar geen orgasme. Als je dit regelmatig doet, bijv 3 x in de week zal je erectie steviger worden en langer aanhouden.
  Overigens hangt dat wel van je conditie af, ik geef geen garantie dat dit voor iedereen geldt

 4. Hallo, hallo,

  Ben zeer geïnteresseerd geraakt op 71- jarige leeftijd.
  Kom wat moeizaam tot een erectie, wanneer ik toch in een zeer geile mood kan zijn.
  Wat is raadzaam alle 4 zelfklevende elektrodes langs de schacht van de penis te plaatsen of kan er ook een op de eikel?
  Ik hoor gaarne van je.

 5. hoi,
  Ik ben erg geïnteresseerd in het electrischprikkelen, en dan vooral mijn geslachtsdelen. Ik ben 53 en mijn trouwe lid wil niet altijd meer mee :). Mijn vrouw zegt er niet veel over (of een slinks, goedbedoeld grapje). En ik zou haar graag nog behagen want neuken vindt ze he lekkerst.

  maar ook even meedelen dat ik een leek ben op dit gebied van electrisch-erotisch prikkelen.

  Twee jaar terug heb ik echter een hartaanval gehad, de flinke erecties van eertijds zijn steeds zeldzamer. En het minste verlies van focus, brengt mijn penis terug naar halve grootte…

  ik las dat het gevaarlijk kon zijn rond de hartstreek. daar wou ik helemaal nie gaan. Het target-gebied is zo onder de navel tot halverwege de dijen 🙂

  1. Wat leuk om te lezen dat je hiermee wilt experimenteren! Zolang je het toepast op het target-gebied, kan het geen kwaad 🙂 Ik hoop dat je er veel plezier aan kunt beleven, Henry!

 6. Net e-stimm ontdekt. Hoe vaak kan je het doen? Dagelijks, 1 x per week, 1 x per maand? Pads op de penis, hoe schadelijk is dat voor het weefsel?

  1. Hoi Lekkers,

   E-stimm is een bijzondere manier van stimulatie. Hoe vaak je dat wil doen, is helemaal aan jou. Zolang je producten hebt die er speciaal voor bedoeld zijn, is het veilig om te gebruiken.
   Het mag overal op het lichaam worden gebruikt, behalve rond de hartstreek. Ook raden we het zeer af om het te doen indien je een pacemaker, of andere medische apparaten in je lichaam hebt.
   Het is dus wel veilig om de pads op de penis aan te brengen. Stop wel met de stimulatie zodra de huid begint te tintelen, bij een dol gevoel of wanneer de huid behoorlijk gaat irriteren. Dit is een teken van het lichaam om te stoppen.
   Ik wens je verder veel plezier!

  1. Hoi Superwoman,

   Wanneer je hartklachten of een hartaandoening hebt, dan is elektroseks zeer af te raden. Ook wanneer je gebruik maakt van een medicijnpomp of pacemaker kan je elektroseks beter achterwege laten. De schokjes kunnen ervoor zorgen dat deze apparaten op hol slaan. Daarnaast is het ook niet verstandig om met een te hoge intensiteit te beginnen wanneer je nog weinig ervaring hebt met elektroseks. Zorg in ieder geval dat je van te voren altijd goed de handleiding van je speeltje door hebt genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

118.796 keer bekeken

Geschreven door

Seks is nóg beter met een vibrator erbij. Maar welke standjes kun je dan allemaal uitproberen? Zet je schrap, want we hebben er maar liefst 15 spannende seksposities voor je klaar staan! Met deze seks standjes wil je straks nooit meer zonder. Wij w…
118.796 keer bekeken