Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

950 keer bekeken

Waarom mannen na de seks meteen in slaap vallen

20 juli 2017,

geschreven door

Heb jij je ooit afgevraagd waarom mannen gelijk willen slapen na de seks en vrouwen nog genoeg energie hebben om nog uren na te knuffelen? Voor veel vrouwen is het één van de grootste ergernissen aan hun partner: hoe intens en lekker de seks ook was, hij valt altijd gelijk in slaap. Hoewel sommige vrouwen ook zin hebben om te slapen na de seks (er komt natuurlijk ook de nodige inspanning bij kijken), komt dit fenomeen veel vaker voor bij mannen. Wat de reden hiervoor is? Wij zijn voor je op onderzoek gegaan!

Slaapverwekkende stofjes

Mannen en vrouwen hebben beiden een totaal verschillende hormoonhuishouding. Het lichaam van de man maakt weer heel ander soort stofjes aan dan een vrouwenlichaam. Wanneer de man tot een orgasme komt maakt hij een meerdere stofjes – zoals prolactine en melatonine – aan die de slaap bevorderen. Melatonine is bijvoorbeeld ook in tabletvorm bij de apotheek verkrijgbaar voor wanneer je te kampen hebt met slapeloosheid.

Tijdens de seks wordt ook het liefdeshormoon oxytocine vrijgegeven. Dit zorgt niet alleen voor een gelukzalig gevoel maar het verlaagt ook je bloeddruk en vermindert het gevoel van stress. Al deze vrijgekomen hormonen werken als een natuurlijk slaapmiddel . Niet zo gek dus dat mannen de oogjes niet zo lang open kunnen houden!

Knuffelhormoon

Vrouwen maken deze stofjes in mindere mate aan. Wel wordt bij hen het stofje oxytocine aangemaakt. Dit hormoon wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en zorgt ervoor vrouwen nog even willen knuffelen met hun partner na de seks. Daarnaast komt – helaas – niet elke vrouw klaar tijdens de seks. Het gebrek aan een orgasme zou daarom ook een reden dat vrouwen wat actiever zijn na de geslachtsgemeenschap. Ook moeten veel vrouwen vaak nog even naar het toilet , wat er ook voor zou kunnen zorgen dat zij niet gelijk in slaap vallen.

Geen oplossing dus?

Mannen kunnen er dus weinig aan doen dat zij vlak na de seks in slaap vallen. Maar is er dan echt niks tegen te doen? Natuurlijk kun je met het licht aan vrijen om te zorgen dat hij wat minder makkelijk in slaap dommelt. Of verzin iets leuks waar je hem mee het bed uit krijgt na jullie vrijpartij. Een lekkere snack bijvoorbeeld 😉 En ook een slapende man kan geknuffeld worden.

We snappen de frustraties van vrouwen echter maar al te goed. We zijn erg benieuwd of jullie nog meer tips hebben om de man na de seks wakker te houden! Laat het ons weten in een reactie hieronder!

2 reacties

  1. Geen tips om mannen langer wakker te houden na de sex, wel een advies om te zorgen dat je als vrouw eerst aan jezelf denkt. Niets frustrerender om opgewonden te zijn en je partner die in slaap valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

197 keer bekeken

Geschreven door

Bijna dagelijks wordt onze webshop gevuld met de mooiste, nieuwste en leukste toys, lingerie, accessoires en fun artikelen! Hieronder vind je de leukste recente toevoegingen aan de online shop, zodat je niks mist. Wie weet zit jouw droom sextoy of lingeriesetje er wel tussen!…
197 keer bekeken