door SassySue

SassySue Talks: Serie De Mannentester (RECENSIE)

22 oktober 2020 door SassySue

In SassySue Talks geeft onze redacteur Sassy Sue jou een kijkje in haar brein. Of dit nu gaat om persoonlijke verhalen en ervaringen of het geven van een ongezouten mening. Sue kwam onlangs op Videoland de serie ‘De Mannentester’ tegen en vertelt jullie graag wat ze van de serie vond.

Spoiler free: over de serie

De serie is een verfilming van het gelijknamige boek van Heleen van Royen en gaat over de bijzondere baan van Victoria Kramer. Victoria laat zich inhuren door echtgenotes en vriendinnen om hun partner op de proef te stellen. De pittige dame weet precies hoe ze mannen moet verleiden; manipulatie, verleiding en leugens om bestwil leiden naar de ware aard van haar slachtoffers. Dit hele concept vind ik best wel sick maar ook reuze interessant. Dat in combinatie met een waslijst aan goede acteurs zoals Eva van de Wijdeven, Gijs Blom en Guy Clemens maakte dat ik de serie in één weekend heb uitgekeken.

Let op: na de trailer kan de tekst lichte spoilers bevatten.

Naakt, veel naakt.

De serie is typisch Nederlands; nooit genoeg naakt. Maar met een hoofdrolspeelster als Eva van de Wijdeven hoor je mij niet klagen hoor. Wat een lijf heeft die vrouw. Minstens twee keer per aflevering zie je Eva a.k.a. Victoria in goede lingerie óf naakt. Ik snap wel dat al die mannen daar voor zwichten. Naast dat het super interessant is om te zien hoe Victoria zich als een kameleon kan aanpassen aan haar ‘slachtoffer’ en de serie lekker wegkijkt, zit er ergens wel een goed verhaal achter de serie.

“Met een hoofdrolspeelster als Eva van de Wijdeven, hoor je mij niet klagen. Wat een lijf heeft die vrouw.”

de mannentester

Ooooh, Eva…

Leugens en bedrog maar tóch een goed verhaal

Leugens en bedrog zorgen voor veel drama, maar zolang het niet ons eigen drama is zijn we er graag onderdeel van. En met onderdeel bedoel ik dan toeschouwer. Nou, pak de popcorn er maar bij want er is genoeg drama in deze serie. Toch zit er ook een goed verhaal achter het gedrag van Victoria. Vanaf de eerste aflevering is namelijk al duidelijk dat deze femme fatale iets heeft meegemaakt in haar verleden, waardoor ze nu de homewrecker is die ze zo graag wil zijn. Als kijker word je nieuwsgierigheid naar haar verleden steeds groter en je honger naar meer informatie wordt steeds erger. Ik verklap nu niet wat dit precies is, want dat mag je lekker zelf gaan ontdekken.

“Als kijker word je nieuwsgierigheid naar haar verleden steeds groter en je honger naar meer informatie wordt steeds erger.”

De spanning wordt vanaf het begin van de serie goed opgebouwd en leidt zo naar een onverwacht einde. Gelukkig is er genoeg ruimte voor humor in deze bloedstollende serie. Dit kan een zin of een woord zijn, maar de blikken van Victoria tijdens de meest onverwachte momenten kunnen ook voor hilarische momenten zorgen. Let wel: wanneer je op zoek bent naar een diepzinnige serie met een onwijs goed verhaal erachter; dan is dit niet jouw serie. Ben je op zoek naar een serie die lekker wegkijkt maar wel iets meer inhoud heeft dan bijvoorbeeld GTST? Dan meteen streamen op Videoland!

Heb jij deze serie al gezien?

Reageer

Gerelateerde berichten

Een reactie op SassySue Talks: Serie De Mannentester (RECENSIE)

  • Het is wel een beetje een fantasieverhaal met een anticlimax aan het einde.
    Inderdaad geen spannende serie, wel leuk om te kijken omdat er veel mooie mensen mee spelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid