door SassySue

SassySue Talks: een kijkje in de wereld van drag queen Reggy B

27 augustus 2020 door SassySue

In SassySue Talks geeft onze redacteur Sassy Sue jou een kijkje in haar brein. Of dit nu gaat om persoonlijke verhalen en ervaringen of het geven van een ongezouten mening. Op maandagavond 17 augustus was Sue namens hoofdsponsor EasyToys te gast bij een bingo in Amsterdam. Deze avond werd gehost door dragqueen Reggy B en wij spraken haar nadien.

When in Amsterdam…

Het is maandagavond 17 augustus. Samen met mijn collega loop ik op de Dam richting het altijd gezellige Bar Blend. We zijn door een snack-stop bij de grote gele M en een klein probleempje in de parkeergarage een beetje aan de late kant, maar hey; a queen is never late. Dat blijkt ook maar weer bij aankomst. De échte queen is namelijk keurig op tijd. Daar staat ze dan; de beeldschone Reggy B. Haar prachtige bruine haren dansen over haar schouders terwijl ze sierlijk naar alle gasten loopt om hen welkom te heten. Ik ben meteen onder de indruk en kan niet wachten op wat de rest van de avond gaat brengen.

“Haar prachtige bruine haren dansen over haar schouders terwijl ze sierlijk naar alle gasten loopt.”

Bingo was nog nooit zo spannend

Spannende prijzen, (bijna) volle kaarten en hete optredens van Reggy B. Ik ben helemaal in mijn sas en geniet van alles wat de avond biedt. Terwijl mijn collega en ik genieten van onze Long Island Ice Tea, vermaakt Reggy B ons met haar hilarische en spicy opmerkingen en swingt en playbackt ze er flink op los op nummers van onder andere Lady Gaga en Britney Spears. Later op de avond ga ik nog even in gesprek met Reggy B en vertelt ze over haar leven als dragqueen zijnde. Helaas zonder prijzen naar huis, maar wel met een hele toffe ervaring en een grijns op mijn gezicht.

Lees verder onder de foto

Reggy B

In gesprek met Reggy B

Hoe ben jij op de naam Reggy B gekomen?

Haha, ja daar zit wel een leuk verhaal achter. Mijn artiestennaam komt van Regina George, één van de plastics uit de film Mean Girls. Regina en ik lijken wel wat op elkaar, we zoeken allebei graag onze eigen grens op en in het Engels heb je daar het mooie woord ‘edgy’ voor. Mijn jongensnaam is Bram. Combineer Regina+Edgy+Bram en Miss Reggy B is geboren.

Lijken Bram en Reggy B ook op elkaar?

Reggy maakt Bram sterker. Beide persoonlijkheden staan sterk in hun schoenen. Reggy kan alleen meer doen op het podium omdat het een character is. Ik zal alleen nooit als Reggy een compleet ander persoon worden.

Hoe ben jij in de dragqueen industrie belandt?

Na vijf jaar hard werken in musicals, dinner- en theatershows en mijn afgeronde studie musical, deed ik auditie voor de musical Kinky Boots NL. Voor deze auditie moest je als drag komen en dit had ik nog nooit gedaan. Binnen één week moest ik leren hoe ik mijzelf kon omtoveren tot drag en na een paar auditierondes kwam ik bij de laatste groep terecht. Uiteindelijk heb ik nooit meer wat van ze gehoord, maar besloot ik om door te zetten wat ik in slechts één week had geleerd. 

“Binnen één week moest ik leren hoe ik mijzelf kon omtoveren tot drag.”


Reggy B

Ben jij ook tegen vooroordelen of bepaalde stigma’s aangelopen?

Helaas wel. Het grootste vooroordeel vind ik zelf dat dragqueens mannen in jurken zijn die eigenlijk gewoon liever een vrouw willen worden. Ook wordt er regelmatig gedacht dat het een soort kink is. Met een kink is uiteraard niets verkeerd, maar dit hoeft niet het geval te zijn. De laatste zal je vast niet verbazen; dat is dat bijna iedereen denkt dat een drag altijd homoseksueel is. Als mensen wat langer zouden nadenken over het drag vak, zouden ze zelf ook inzien dat het een artvorm is. Ik omschrijf dragqueen als een allround artvorm artiest. ‘Dragqueen’ is een steekwoord. In principe ben je een kunstenaar die ook nog eens kan performen. Een kunstenaar hoeft toch ook niet per se gay te zijn?

“Ik omschrijf dragqueen als een allround artvorm artiest.”

Wat moet jij allemaal doen om je van Bram naar Reggy te ontpoppen?

Oei, als je het hebt over de uiterlijke kenmerken zoals make-up, haar, kleding en nepnagels kan ik best een poosje bezig zijn. Optredens voorbereiden kost natuurlijk ook tijd 😉 Mijn make-up doe ik altijd zelf. Ik vind dat de look zelf al 60% is van je werk. Wanneer jij je transformatie laat doen door een ander en vervolgens je de credits toe-eigent die je krijgt tijdens een goede show, vind ik dat niet zo chique. In principe kan ik mijn make-up in anderhalf uur doen, maar ik neem graag de tijd. Voor mij is het een moment van innerlijke rust en ontspanning. Van Bram naar een volledige aangeklede Reggy ben ik ongeveer drieënhalfuur bezig.

Heb jij ook een favoriete manier van optreden?

Easy! Dat is wanneer ik een killer choreografie heb verzonnen op mijn eigen gemaakte mix en ik het publiek helemaal kan opjutten. Wanneer ze mee gaan klappen, zingen of schreeuwen ben ik een heel blij mens. Ik vind het gewoon erg leuk wanneer er voldoende interactie is met het publiek. Daarnaast geef ik tijdens mijn show graag shoutouts naar andere dragqueens en dragkings.

Oh? Is er dan geen concurrentiegevoel onderling?

Natuurlijk is er onderling concurrentie. Zoveel jobs en gigs zijn er nog niet in Nederland. Zeker niet voor de diversiteit van drag. De meeste boeking zijn toch wel performances, hosten en bingo’s. Ik merk wel dat als één van de dragqueens of kings iets goed doet voor de community, een statement maakt of een vette show neerzet, dat daar dan wel fijn en goed op gereageerd wordt door je concullega’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ReggyB (@missreggyb) op

Je hebt aardig wat volgers op Social Media. Hoe belangrijk is Social Media voor jou?

Social media is enorm belangrijk in mijn vakgebied. Doordat ik laat zien wie ik ben en wat ik kan, word ik geboekt. Ik plaats zoveel mogelijk van mijn shows op Instagram en Tiktok zodat wanneer men precies weet wat ze te wachten staat wanneer ze mij willen boeken.

Heb jij nog een grote droom?

Mijn grootste droom is om mijn eigen muziek te maken en hiermee door Nederland te gaan touren. De samensmelting van het creatieve brein van Bram en de looks en shows van Reggy B lijkt mij een gouden combinatie.

Wil je meer weten over Bram? Check hier zijn Instagram!
Wil je meer weten over Reggy B? Check hier haar Instagram!

Heb jij nog een leuk onderwerp voor SassySue Talks of een leuke boodschap voor Reggy B? Laat het weten in de comments!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid