It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

orgasmekloof
191 keer bekeken

Orgasmekloof: Dit is jullie ervaring!

10 mei 2024,

geschreven door

De Orgasmekloof… Sommige mensen ontkennen het bestaan ervan. Anderen maken het helaas maar al te vaak mee en weten hoe serieus het is. Wij vroegen via onze socials wat jullie ervaring is met de orgasmekloof. Lees de resultaten hier!

Wat is de orgasmekloof?

Je hebt de term  ‘orgasmekloof’ of ‘orgasm gap’ vast eens voorbij horen komen. Maar wat is het precies? Het omschrijft het grote verschil tussen orgasmes bij mannen en vrouwen tijdens seks. Het is waarschijnlijk geen verrassing dat mannen makkelijker klaarkomen tijdens seks. Maar het verschil is zo groot en ligt zeker niet alleen aan anatomische verschillen tussen mannen en vrouwen.

 

"De orgasmekloof gaat over het verschil tussen orgasmes tussen mannen en vrouwen"

Waar ligt het aan?

De meeste vrouwen kunnen niet klaarkomen door penetratie. Als zij tijdens seks met een mannelijke partner geen andere vorm van stimulatie ontvangen is de kans dus erg groot dat zij niet tot een hoogtepunt komen, terwijl dit wel had gekund door bijvoorbeeld extra stimulatie van de clitoris.

De verklaring voor de orgasmekloof is volgens Psycholoog Leusink dan ook dat veel mensen (en vooral jongeren) alleen penetratieseks hebben en het voorspel en extra stimulatie als zoenen en orale stimulatie overslaan. 

Wij vroegen naar jullie ervaringen

Niet alle mannen doen echt hun best

We lazen helaas veel verhalen over mannen die meer om zichzelf dachten dan om de vrouw. Seks is een teamsport, maar dat schijnen sommige mensen te vergeten.

“Mijn ex wilde altijd hoofd en altijd klaarkomen. En als hij was klaargekomen stopte het”

“Het laatste halfjaar heeft mijn ex geen moeite voor een hoogtepunt voor mij gedaan”

“Mannen vallen vaak direct in slaap na hun orgasme”

“Hij zei na de daad: het duurde echt lang voordat je kwam”

“Zelden neemt een man echt de tijd en moeite om te ontdekken/vragen wat voor mij ‘werkt'”

 

Maar sommige vrouwen hebben een simpele oplossing

Als je partner het namelijk niet kan of wil doen, kan je het klusje natuurlijk ook altijd zelf klaren! Snelle oplossing, maar misschien niet de beste. 

De beste oplossing is natuurlijk het gesprek aangaan en jouw orgasme opeisen. Maar wij snappen wel goed dat je daar bij een onenightstand misschien niet zo veel zin in hebt. 

 

Voor sommige vrouwen is het krijgen van een orgasme lastig. Ook als hun partner wel zijn best doet

 

Om als vrouw een orgasme te krijgen is er meer nodig dan penetratie of wat geklop op de clitoris. Niet alleen de juiste techniek (die voor iedereen anders is) is noodzakelijk… Het is namelijk ook van groot belang dat jij je als vrouw op je gemak voelt en weet wat je lekker vindt.

Soms ligt “de schuld” van de orgasmekloof dus niet per se bij de partner. Ook lichamelijke of psychische problemen bij de vrouw kunnen de oorzaak zijn.

En soms zijn het juist de vrouwen die vaker pieken!

Ja, de orgasmekloof bestaat, maar dat betekent niet dat er altijd een verschil moet zijn in het aantal orgasmes tussen mannen en vrouwen. Soms is het gelijk, en soms ervaren de dames juist veel meer hoogtepunten dan hun partner!

Mijn vrouw komt veeeel vaker klaar dan ik. Maar goed, ik geniet ook van haar orgasmes”

“Ze komt al snel 20x in 10 minuten. We stoppen dan voor ik zelf kom door haar overgevoeligheid. Love haar”

“Ik kom eigenlijk altijd klaar, mijn vriend eigenlijk nooit (faalangst/prestatiedruk)”

“Zeker! Maar oneerlijk verdeeld. Mijn vriendin komt eenvoudig 3 a 4 keer achter elkaar!”

Wat is jouw ervaring met de orgasmekloof? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

blockquote.related.search a { color: #FA6378; text-decoration: none; } blockquote.related.search { font-weight: bold; color: #FA6378; font-size: 20px; line-height: 28px; } blockquote.related.search:before { content: “”; } blockquote.related.search:a…
7.189 keer bekeken