Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

3.202 keer bekeken

Kan een penis te groot zijn voor je vagina?

8 juni 2017,

geschreven door

In een perfecte wereld zou je vriendje/man een volmaakte piemel hebben: niet te groot en zeker niet te klein. Helaas leven we leven niet in een perfecte wereld en kan de grootte van zijn penis soms wel degelijk een probleem kan zijn. Te klein is vervelend, maar kan een penis ook te groot zijn voor een vagina? En wat kun je doen wanneer jouw vriendje beschikt over een gigantische brandslang en de seks pijnlijk is? We hebben gekeken naar de bevindingen van de Amerikaanse gynaecologe Lauren Streicher en een aantal tips voor je verzameld!

De vagina is flexibel

Goed nieuws: over het algemeen zijn de meeste vagina’s in staat om zich aan te passen aan elk formaat penis. Het enige wat hiervoor nodig is, is voldoende opwinding en genoeg smering in de vorm van glijmiddel of natuurlijk vocht. Toch kan het voorkomen dat een penis te groot aanvoelt voor jouw vagina. “Als dit het geval is, is het belangrijk dat je erachter komt waarom dit gebeurt, het kan namelijk opgelost worden”, aldus Streicher.

Oplossingen voor een (te) grote penis

Houd het goed vochtig daar beneden

Er zijn twee grote redenen dat zijn penis te groot kan voelen. De eerste is dat je waarschijnlijk niet opgewonden genoeg bent. “Wanneer een vrouw niet voldoende opgewonden is, is het goed mogelijk dat de penis niet naar binnen mag”, zegt Streicher. Wanneer dit toch doorgezet wordt gaat dit gepaard met pijn en kan het gaan bloeden. Om dit tegen te gaan is het zaak om altijd voldoende glijmiddel in huis te hebben. Wanneer je vriendje een penis van formaat heeft is dit zelfs een must!

Daarbij is het ook goed om het glijmiddel regelmatig aan te vullen om de penetratie soepel te laten verlopen. Meer tijd besteden aan het voorspel helpt daarnaast ook om de opwinding te vergroten en ervoor te zorgen dat het voldoende vochtig is daar beneden.

Het is goed om het glijmiddel tegelmatig aan te vullen om de penetratie soepel te laten verlopen.

Medicijngebruik

Een andere mogelijkheid is dat bepaalde medicijnen je vagina een beetje uitdrogen, zonder dat je dit zelf doorhebt. “Veel anticonceptiemiddelen veroorzaken vaginale droogheid, evenals allergie-medicijnen. Wanneer je partner al uitgebreid aandacht aan het voorspel besteed en je nog steeds droogte ervaart daar beneden is het goed om bij je huisarts langs te gaan. Hij of zij kan dan kijken of één van de medicijnen die je gebruikt rommelt met je seksleven”.

Vaginisme

Het is ook mogelijk dat je helemaal niet in staat bent om geslachtsgemeenschap te hebben. Sommige vrouwen hebben te maken met vaginisme, waarbij de spieren van de vagina onbewust worden aangespannen. Penetratie wordt hierdoor onmogelijk gemaakt. Vaak komt dit voort uit een bepaalde spanningen of onzekerheden. Wanneer je voorafgaand aan de seks jezelf afvraagt of zijn penis wel in jouw vagina past, kan dit ervoor zorgen dat jij je de spieren in je vagina onbewust teveel aanspant.

Het belangrijkste om te onthouden is dat er is altijd wel een oplossing voorhanden is. Zolang je de bovenstaande adviezen opvolgt, zijn jij en je partner niet gedoemd tot een seksloos bestaan.

Heb jij nog steeds pijn bij het vrijen ondanks het opvolgen van bovenstaande tips? Of hebben jullie een andere oplossing gevonden? Laat het ons weten in een reactie!

2 reacties

    1. Hoi Denise,

      Een goed glijmiddel waarbij je weinig hoeft aan te vullen is de premium glide van Pjur. Dit is een medisch glijmiddel op siliconenbasis. Hier heb je maar een klein beetje van nodig! Ik hoop je zo voldoende geholpen te hebben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Nieuwe maand, nieuw standje, darling! Vandaag hebben we een lekker kinky standje  De Sterrenkijker is een standje voor orale stimulatie van de de anus, vulva of ballen. Meer lezen? Let’s go!…
256 keer bekeken