Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

938 keer bekeken

Foute mannen: waarom zijn ze zo aantrekkelijk?

21 augustus 2022,

geschreven door

Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben Linda en ik val op foute mannen. Van die heerlijke kerels, die poeslief zijn als ze je in bed proberen te lullen, maar daarna keihard op je hart trappen. Van die mannen die geen serieuze relatie willen, maar toch opeens een vriendin hebben en vervolgens willen vreemdgaan met jou. Foute mannen dus, waarvan je weet dat ze slecht voor je zijn en waarvan je inmiddels weet dat ze nooit zullen veranderen. Niks is zo lekker als een bad boy. Daarom accepteren we hun mooie praatjes en de pijn die ze ons doen. Maar waarom vallen we eigenlijk op foute mannen?

Dit artikel is geschreven door gastschrijver Linda

We kennen allemaal wel een paar foute mannen

Geef het maar toe: je hebt direct een man in gedachten als je het begrip ‘foute man’ hoort. Of het nou een eigen ex is, die van je vriendin of van je zus: we kennen allemaal wel een paar bad boys. Ik ben er heel wat tegengekomen tijdens mijn studie en heb met net zoveel seks gehad. Mooie mannen, dat weten ze zelf ook wel. Van die mannen die graag in de sportschool hangen, bij wie elk haartje perfect zit en minstens aan elke vinger een vrouw kan krijgen. Of juist van die nonchalante types, die alsnog weten hoe populair ze zijn.

Ze zijn overal. Van de skileraar in Zwitserland tot de barman in je favoriete studentencafé, die sexy broer van je vriendin, de ster van het voetbalteam of die oudere maar spannende – en natuurlijk getrouwde – collega. Nee, schrap dat: het is je baas. Het is hun extreme vorm van zelfvertrouwen is dat we oh-zo-sexy vinden.

De aantrekkingskracht van mannelijke mannen

Waarom hebben foute mannen toch zo’n aantrekkingskracht op ons? Is elke vrouw er gevoelig voor? En wat is een foute man eigenlijk precies? De definitie van een foute man kan per persoon verschillen, maar komt vaak hier op neer: een knappe, sportieve man die egoïstisch en emotioneel onbeschikbaar is en denkt dat de regels niet voor hem gelden.

“Ze worden beschreven als hyper masculien door evolutiebiologen,” zegt professor en psycholoog Michael R. Cunningham van de Universiteit van Louisville. “Deze mannen zijn overdreven gefocust op seks, lopen over van testosteron en zijn recht voor zijn raap.”

“Een foute man is: een knappe, sportieve man die egoïstisch en emotioneel onbeschikbaar is en denkt dat de regels niet voor hem gelden.”

We willen net zo zijn

Wat vinden vrouwen dan precies zo leuk aan deze foute mannen? Met name dat ze zich niet druk maken om hoe anderen over hen denken. Een bad boy doet graag risicovolle dingen, iets wat wij zelf niet durven. Omdat ons wordt ingepeperd dat we nette meisjes moeten zijn vanaf jongs af aan. Of omdat we beschermd zijn opgevoed. Het feit dat foute mannen overal schijt aan hebben, spreekt ons onbewust aan.

Daarnaast hebben veel vrouwen het redderscomplex. We denken dat wíj degene zijn die hem wel kunnen genezen van zijn ongeïnteresseerde, kwetsende gedrag. Maar als dat lukt, is hij dan nog wel die woest aantrekkelijke man waar je op bent gevallen?

“Het feit dat foute mannen overal schijt aan hebben, spreekt ons onbewust aan.”

Het is de schuld van de natuur

Daarnaast hebben we het aan de natuur te danken dat we ons seksueel aangetrokken voelen tot bad boys. “Mannen met heel mannelijke trekken zouden betere genen kunnen hebben en daardoor onbewust aantrekkelijker zijn voor vrouwen,” zegt psychologie professor Madeleine Fugère.

“Er zijn een aantal seksuele aantrekkelijke kenmerken,” zegt auteur van het boek Hormonal, Martie Haselton, “zoals dominant gedrag en symmetrische gezichten, dat vrouwen aanspreekt tijdens hun meer vruchtbare dagen. Omdat een alfa-mannetje zeldzaam is, niet iedereen kan er één zijn natuurlijk, zorgt dit ervoor dat hij in trek is.”

FOUTE MANNEN

Foute mannen geven ons een veilig gevoel

Een foute man geeft ons het gevoel dat we veilig bij hem zijn, al zijn we niet veilig voor zijn schofterige gedrag. Wat maakt dan dat we steeds opnieuw onze deuren en benen voor hem openen? Omdat iets wat verboden is, extra lekker is. Denk: Elena en Damon uit de Vampire Diaries. Of Tara en Jax in Sons of Anarchy. Mag je iets niet hebben, zoals je getrouwde baas, dan wil je het alleen maar meer. We genieten van de aandacht die hij ons geeft als hij bij ons is en bij hem kunnen we ons good girl imago laten gaan. Want als hij zich als een eikel gedraagt, dan kunnen wij dat toch zeker ook?

“Als je iets (of iemand) niet mag hebben, dan wil je het alleen maar meer!”

Maar wat nou als je gewoon een aardige vent bent?

Natuurlijk zijn er ook heel veel mannen die wél weten hoe je een vrouw moet behandelen. Die niet vreemdgaan. Die nooit zouden meedoen aan een reality show. Die jouw mening net zo belangrijk vinden als die van hen. Dit zijn de mannen waar je idealiter een relatie mee begint. Want vrouwen weten het prima: we zoeken een vriendelijke man. Het is de eerste eigenschap die we noemen als ons wordt gevraagd naar het karakter van een toekomstige partner.

Zijn we puur op zoek naar seks, dan komt de foute man al snel weer in beeld. Die knapperd met zijn blokjesbuik en tattoos, die zelfs in bed vooral met zichzelf bezig is en diep onder de indruk is van zijn eigen kunnen. Staan de aardige mannen bij voorbaat al met 1-0 achter? Gelukkig niet. Want zoals Fugère al zegt: “Ik denk dat de meeste vrouwen wel weten dat bad boys geen goede partners zijn voor de lange termijn.” Haselton vult aan: “Als vrouwen weten waar de aantrekkingskracht voor bad boys vandaan komt, dan kunnen ze ook besluiten dit te negeren.” Omdat voor veel vrouwen de noodzaak voor een ‘vruchtbare’ man in de huidige tijd nou eenmaal minder groot is dan vroeger.

“Want vrouwen weten het prima: voor de lange termijn zoeken we een vriendelijke man.”

Foute mannen zijn leuk als je volwassen wordt

Foute mannen kunnen heel leuk zijn, voor een tijdje. Want hij verwacht vast geen commitment van jou, als hij dat ook niet kan bieden. Misschien is je foute-mannen-periode leerzaam en leer jij meer schijt te hebben aan de mening van anderen. Op een gegeven moment raak je vanzelf op die foute kerels uitgekeken en leer je inzien dat je meer verdiend. Ook met mij is het uiteindelijk goed gekomen.

Na een hele optocht aan bad boys was daar opeens een normale man. Eentje die me voldoende tegengas geeft, maar ook zonder morren accepteert dat ik vrijheid nodig heb en dus soms een paar weken alleen op vakantie ga. Ik denk dat elke vrouw wel door een foute-mannen-periode gaat en die ten volle moet omarmen. Zo herken je het direct, als er na al die foute kerels opeens een goede man voor je staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.822 keer bekeken

Geschreven door

Het moge duidelijk zijn dat de Japanse cultuur behoorlijk verschilt met de onze. Regelmatig komen we iets tegen van Japanse makelaardij wat bij ons de wenkbrauwen doet fronsen. En geloof ons, we hebben al het nodige gezien! Dit keer raakten we bekend…
1.822 keer bekeken