door NaughtyNick

Expert Review: Toytester over de Svakom Nova Training Set

7 november 2023 door NaughtyNick

Bij EasyToys draait alles om echte ervaringen en eerlijke reviews. Daarom kunnen we niet wachten om je te vertellen over de Svakom Nova Kegel Training Set. Deze slimme vaginaballetjes zijn je nieuwe BFF als het gaat om bekkenbodemoefeningen. Met verschillende gewichten om je spierkracht op te bouwen, belooft deze set je een strakkere vagina en intensere orgasmes. Maar hey, dat is maar het begin! Lees snel verder, want een van onze fantastische klanten onthult alle sappige details. Ben je klaar om je love game een level up te geven? 🎮💪🌸

 • Set van 3 vaginaballetjes
 • Verschillende gewichten
 • Voor bekkenbodemtraining
 • Zacht siliconen
 • Makkelijk te reinigen

Ready voor next-level orgasmes en extra controle down there? Met deze set vaginaballetjes van Svakom train je in een handomdraai je bekkenbodemspieren. Kies uit drie verschillende groottes en gewichten (49g, 75g, 95g) om je spieren te boosten. Het resultaat? Een strakkere vagina, intensere orgasmes én betere controle over je blaas. Ook ideaal voor dames met incontinentieklachten of een te wijde vagina. Bonus: ze zijn gemaakt van zijdezacht siliconen en zijn easy-peasy te reinigen. 💪🌺💦

Wat is een toytester?

Bij EasyToys hebben we een uitgebreid panel aan toytesters die onze nieuwste seksspeeltjes uitvoerig testen. Ze voorzien ons van waardevolle feedback, zodat toekomstige klanten een geïnformeerde keuze kunnen maken.

Svakom Nova Training Kit: Beoordeling door Toytester Marc

 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • Gebruikersgemak
 • Design/uiterlijk
 • Voelt prettig aan
4.9

Productbeoordeling: Svakom Nova Training Kit door Toytester Marc

Veel vrouwen doen aan sport om fit te blijven en spieren te trainen. Toch is er één spier die vaak niet wordt meegetraind, terwijl die wel belangrijk is: De bekkenbodemspier.

svakom nova

Een sterke bekkenbodemspier helpt het voorkomen van incontinentie op latere leeftijd en het kan ook zorgen voor een beter orgasme. Reden genoeg – lijkt me – om te starten met oefeningen. De Svakom Nova kegels kunnen daarbij helpen.

Waarom zou je je bekkenbodemspieren oefenen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om kegeloefeningen te doen en de bekkenbodemspieren te verstevigen. Het kan zijn dat je vindt dat je vagina bijvoorbeeld minder strak aanvoelt na je bevalling. Maar belangrijker is dat je er incontinentieproblemen mee voor kunt zijn of kunt verhelpen. Volgens het UMCU heeft 1 op 4 vrouwen boven de 30 last van ongewild urineverlies, bijvoorbeeld bij hoesten, lachen, of sporten. Kegeloefeningen zijn lichaamsoefeningen die de bekkenbodemspier trainen, genoemd naar Arnold Kegel, de gynaecoloog die ze heeft uitgevonden.

Maar de bekkenbodemspieren spelen ook een belangrijke rol tijdens seks. Als de bekkenbodemspieren te slap zijn, dan voel je weinig samentrekking tijdens een orgasme en als ze te strak zijn kan penetratie moeilijk zijn. Met kegeloefeningen kun je meer controle krijgen over je bekkenbodemspieren, waardoor de seks en het orgasme beter wordt.

Wat zijn Svakom Nova Exercise balls?

Svakom Nova is een set van drie verschillende ‘balletjes’ die een vrouw inwendig kan dragen om de bekkenbodemspieren te trainen. Het idee is dat je een trainingsprogramma uitvoert bestaande uit drie fasen van elk 30 dagen. Voor elke fase is er een balletje. Tijdens de eerste fase draag je het kleinste balletje een half uur per dag, 30 dagen lang. Tijdens de tweede fase doe je hetzelfde met het middelste balletje en je sluit de oefeningen af met het zwaarste balletje.

In elk Nova balletje zit een metalen gewichtje. Als je een van de Nova balletjes in je vagina draagt tijdens dagelijkse bezigheden, zal je vaginawand de trillingen van het balletje voelen. Bovendien zal het gewichtje door de zwaartekracht uit je willen glijden. Als gevolg daarvan zul je vrijwel automatisch telkens je bekkenbodemspieren aanspannen. Het resultaat is een getrainde bekkenbodemspier en daardoor (als het goed is) minder last van ongewenst urineverlies en intensere orgasmen.

Specs en functies

Alle drie de Svakom Nova balletjes zijn omhuld met zeer zacht siliconen. Het is een beetje een open deur om te zeggen dat ze 100% waterproof zijn, maar dat zijn ze dus wel. Aan elk balletje zit een elastisch koord met een ring aan het uiteinde. Hiermee kun je de balletjes gemakkelijk verwijderen.

De balletjes verschillen van afmeting en gewicht. Het kleinste balletje is 36 mm in doorsnee en weegt 49 gram. Het middelste kegeltje bevat twee balletjes, is 28 mm in doorsnee en weegt 75 gram. Het grootste kegeltje bevat ook twee balletjes, is 28 mm in doorsnee en weegt 95 gram.

Unboxing

De Svakom Nova set zit in een nette verpakking. Op de voorkant staat een foto van de set. Op de achterkant staan de details van de inhoud van de doos, wat handig zou zijn als je de doos ergens in een winkel tegen zou komen.

De buitenkant van de verpakking blijkt een kartonnen ‘huls’ te zijn. Als je die verwijdert, blijft een hele stijlvolle doos over met een scharnier. Als je het doosje opent, zie je de verschillende balletjes. Daaronder zit een handleiding, een garantiebewijs (je krijgt 10 jaar garantie als je het product registreert!) en een opbergzakje. Kijk, dat laat zien dat ze het begrepen hebben daar bij Svakom! Oh, en er zit ook een boekje bij met een overzicht van een heleboel andere Svakom producten.

In de handleiding staan een reeks oefeningen in een aantal talen (niet in Nederlands, helaas). De verschillende fasen worden uitgelegd en er worden tips gegeven voor het uitoefenen van de beste kegeloefeningen.

De ‘testrit’

Om het product te kunnen testen, heb ik de hulp ingeroepen van mijn partner (vrouw). Je moet weten dat wij vier kinderen hebben (respect voor haar), maar dat mijn partner ondanks dat geen problemen heeft op het gebied van ongewenst urineverlies, of slappe bekkenbodemspieren.

Verder hebben we – omwille van tijd – de Svakom Nova balletjes niet in de gewenste cyclus van 3 x 30 dagen gebruikt, dus we kunnen niet zeggen of er ook daadwerkelijk merkbaar resultaat is.

Om de balletjes in te kunnen brengen is het wel nodig om een klein beetje glijmiddel op waterbasis aan te brengen. Daarna druk je het balletje ver genoeg naar binnen (een beetje zoals je een tampon aan zou brengen). Als het balletje eenmaal op zijn plaats zit, voelt het – volgens mijn partner – niet onplezierig aan. Ze kon de trillingen van het gewichtje een klein beetje waarnemen.  Vooral toen ze vervolgens rond ging lopen.

De balletjes zijn niet bedoeld om seksueel opgewonden te raken. Hoewel mijn partner zich niet seksueel opgewonden voelde na het dragen, was ze wel aanmerkelijk nat geworden. Of je dat een voor- of een nadeel vindt, is aan jou.

Schoonmaken van de Svakom Nova

Schoonmaken is supereenvoudig. Na gebruik spoel je de balletjes af met lauwwarm water. Als je per sé wilt, kun je ook wat milde zeep of toy cleaner gebruiken. De balletjes zijn bijzonder fraai afgewerkt. Er zijn geen randjes of naadjes waar eventuele bacteriën zich kunnen ophopen. Dit zijn balletjes waar je jaren plezier van kunt hebben!

Conclusie

Als je op zoek bent naar een set kegels of balletjes voor het verbeteren van de functie van je bekkenbodem – om wat voor reden dan ook – dan is dit een hele mooie en kwalitatief hoogstaande set. Mijn partner en ik kunnen geen enkele reden bedenken waarom je dit product niet zou willen hebben.

De pluspunten van de Svakom Nova:

 • Fijn en zacht siliconen van hoge kwaliteit
 • Bijzonder mooi afgewerkt
 • Met een beetje glijmiddel op waterbasis zijn ze makkelijk in te brengen
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Verschillende gewichten, te gebruiken afhankelijk van de sterkte van je bekkenbodemspieren
 • Opbergzakje meegeleverd
 • 10 jaar garantie (als je het product registreert)

De minpunten:

 • Zeg jij het maar?

Ben jij het roerend eens met deze review of heb je een totaal andere ervaring met de Svakom Nova Training Kit? Deel jouw gedachten en laat een reactie achter hieronder!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid