Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

599 keer bekeken

Kan seks voor het sporten je prestaties verbeteren?

22 juni 2017,

geschreven door

Wanneer atleten zich voorbereiden op een grote wedstrijd wordt hen vaak verteld om zich even te onthouden van seks om zo energie te bewaren voor hun topprestatie. Zo zouden sporters bepaalde energie en agressie missen wanneer zij vlak voor het leveren van een topprestatie seksueel actief zijn. Maar is het echt waar dat seks de prestaties van sporters op negatieve manier beïnvloed? Wij hebben de feiten voor je verzameld!

Seks en de testosteronwaarde

Goed nieuws voor sommige atleten: uit onderzoek is gebleken dat seks voor de wedstrijd juist goed kan zijn voor de prestaties! Een van de meest gehoorde argumenten (van trainers) is dat de testosteronhuishouding verstoort raakt wanneer je net seks hebt gehad. Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon en zorgt onder andere voor het behouden en ontwikkelen van spiermassa.

Uit het onderzoek blijkt echter dat de testosteronwaarde niet of nauwelijks daalt na een orgasme. Hierdoor zouden sporters dus even goed presteren wanneer zij de vorige avond seks hebben gehad. Verder worden bij een orgasme dopamine en de ‘slaaphormonen’ melatonine en prolactine aangemaakt. Van dopamine is bekend dat het naast een licht euforisch gevoel ook een stress verlagende werking heeft. De andere twee genoemde stofjes dragen bij aan een goede nachtrust.

Conclusie – wel of geen seks voor het sporten?

Omdat sporters vlak voor een wedstrijd met de nodige stress te kampen hebben, zou je kunnen zeggen dat seks voor de wedstrijd misschien geen slecht idee is. Een goede nachtrust is daarnaast ook bevorderlijk voor je prestaties. Het onthouden van seks kan verder ook de nodige frustraties met zich mee brengen, wat een goede voorbereiding zou kunnen verstoren.

Aan de andere kant: een gezonde spanning zorgt ervoor dat je als sporter scherp bent en gefocust op het presteren. Of seks echt een negatief effect heeft op de prestaties van een sporter valt in ieder geval te bezien. Sporters zouden daarom zelf moeten kunnen uitmaken of ze seksueel actief willen zijn vlak voordat zij een topprestatie moeten leveren. Wel is duidelijk dat meer onderzoek naar dit vraagstuk gewenst is!

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring met seks voorafgaand aan een topprestatie. Deel je ervaring met ons in een reactie hieronder!

3 reacties

    1. Hier is beduidend minder onderzoek naar gedaan. Veel sporten heeft natuurlijk een positieve invloed op je seksleven. Je voelt je fitter en hebt een betere conditie. Net na het sporten kan je echter behoorlijk vermoeid zijn, dus of de seks daar dan echt beter van wordt, is dan de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

In dit erotisch verhaal is Vayen opzoek naar een spicy romannetje, maar Emiel heeft dit boek al in handen in de boekenwinkel. Ze wisselen nummers uit om elkaar op de hoogte te houden van het boek, maar de berichten worden al snel erotisch getint. En dan stelt Vayen…
541 keer bekeken