Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

325 keer bekeken

Wat is seks?

16 juli 2016,

geschreven door

Wat is seks? Seksuoloog Dr.Tania geeft antwoord

Seks is iets waar bijna iedereen aan doet. Maar misschien vraag je je af: wat is seks? Een antwoord op deze vraag lees je in dit artikel. In het woordenboek wordt seks als volgt omschreven:

seks (de; mseksuele gemeenschap: seks hebben met iem.

Dr. Tania’s antwoord:

Je hebt twee soorten seksbeleving. Er bestaat seks die gericht is op het hebben van een orgasme en seks dat gericht is op een emotionele connectie. Seks dat gericht is op een orgasme is seks dat zich compleet afspeelt in het hoofd. Mannen zijn vaak met fantasieën bezig. Dat zijn vaak scenario’s die in plaatjes door hun hoofd schieten. Bijvoorbeeld gepijpt worden of lekker vrijen met hun partner. Er bestaat ook zoiets als visuele opwinding, dat is wat ze zien. Vrouwen kunnen ook met fantasieën bezig zijn om zich zelf op te winden. Het doel van de vrijpartij is dan het orgasme. Deze manier van seks duurt dan vaak niet zo lang, het is meestal 10 tot 30 minuten. Deze manier van seks hebben, is eigenlijk puur lust. Het is gericht op een fysieke beleving en niet op een emotionele connectie.

Emotionele connectie - KoppelEmotionele connectie

Naast een fysieke connectie is er de seksbeleving die gaat over de connectie met elkaar, de beleving van het moment, het (aan)voelen van de andere en het voelen van je lijf. Deze seks speelt zich niet af in je hoofd maar in jullie lichamen. Hierbij heb je diepgang met elkaar. Het aankijken, in elkaars ogen kijken, met elkaar bezig zijn en niet alleen met een lichaamsgedeelte. Het in elkaar opgaan, reactie tegen reactie. Je daagt elkaar uit en bent continu bezig met het teasen. Veel koppels die net verliefd zijn, bevinden zich in deze fase.

De vrijpartijen die gebaseerd zijn op een emotionele connectie kunnen vaak ook wat langer duren. Soms zelfs een of twee uur. Het orgasme is dan in eerste instantie niet het doel, maar het gaat juist om de weg ernaar toe. Het genieten van en met elkaar. Zou je dit willen beleven samen met je partner? Dan is het mogelijk om bij mij op les te komen. De connectie met elkaar maken, is iets wat ik al veel stellen heb geleerd. Deze manier van seksbeleving is veel liefdevoller en intenser en zorgt voor een intense relatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Nieuwe maand, nieuw standje, darling! Vandaag hebben we een lekker kinky standje  De Sterrenkijker is een standje voor orale stimulatie van de de anus, vulva of ballen. Meer lezen? Let’s go!…
265 keer bekeken