door SassySue

Vrouwen willen vaker seks dan jij denkt

5 maart 2018 door SassySue

Vrouwen hebben nooit zin in seks. Ze hebben altijd hoofdpijn, het is ‘de tijd van de maand’ of ze willen gewoon niet. Toch? Tjsa, dat blijkt dus van geen kant te kloppen. Sterker nog, vrouwen hebben veel vaker zin dan hun partners denken. Hoe kan het dan dat er over het algemeen gedacht wordt dat vrouwen lang niet zo vaak zin hebben als mannen? Wij leggen uit.

Vrouwen willen vaker seks in hun relatie

Goed, mannen willen óók meer seks in hun relatie. Een groot onderzoek onder Britten (in een langdurige relatie) toonde aan dat maar liefst 59% van de ondervraagde dames meer seks zouden willen hebben in hun relaties. Tegenover slechts 41% van de ondervraagde mannen. Dat lijkt ons een zeer duidelijk signaal, mannen. Ruim twintig procent van de ondervraagden geeft aan regelmatig ruzie te hebben over het feit dat ze te weinig seks hebben.

Wat zorgt er voor dat je zin in seks hebt?

Over het algemeen heerst het beeld dat vrouwen minder vaak zin hebben in seks dan mannen. Dit beeld is cultureel bepaald en klopt niet. Ja, het libido verschilt van persoon tot persoon. Dit heeft echter niet direct met het geslacht van een persoon te maken. Het is dus onzin dat vrouwen minder zin in seks zouden hebben dan mannen. Sterker nog, er zijn plenty vrouwen die een hoger libido hebben dan mannen. Je libido is namelijk niet aangeboren. Hoe vaak jij zin hebt, hangt af van heel veel factoren. En hoe vaker jij seks hebt, hoe vaker jij seks zal willen hebben.

vaker zin in seks
Met zo’n man kunnen wij wel begrijpen dat je als vrouw ‘hoofdpijn’ hebt 😉

Mannen zijn bang voor afwijzing

Een onderzoek van de Universiteit van Toronto toont aan dat mannen hun vrouwelijke partners vaak compleet verkeerd inschatten. Zo denken veel mannen dat hun partners één tot twee keer per week zin hebben. In de praktijk blijkt echter dat de meeste dames dit te weinig vinden. Vrouwen schatten hun partners overigens vaak wel goed in. Misschien vraag jij je af waarom mannen dit zo verkeerd inschatten. Simpel, zo voorkomen ze een eventuele afwijzing. Mannen vinden het namelijk not cool om afgewezen te worden wanneer ze seksuele avances maken. Niet geschoten, is niet afgewezen. 

Niet vergeten dus, vrouwen hebben net zo vaak zin als mannen. Zeg, hoe vaak heb jij eigenlijk zin? 😉 Deel het in de reacties!

Reageer

Gerelateerde berichten

Een reactie op Vrouwen willen vaker seks dan jij denkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid