door SassySue

Dit moet jij weten: zo wordt jouw vibrator gemaakt

12 juli 2017 door SassySue

Ze gaan miljoenen keren per jaar over de toonbank, ze leveren heel wat orgasmes en ze zijn in leuke vormen en kleurtjes te verkrijgen: vibrators en dildo’s! Allemaal leuk en aardig, maar hoe wordt het speelgoed in je nachtkastje eigenlijk gemaakt? Met 5 man sterk reisden we af naar Bremen waar we een kijkje mochten nemen in de fabriek van Fun Factory. Het Duitse bedrijf achter die vernieuwende, kleurrijke en supergoede toys. En dit is wat wij te weten kwamen…

#1. Veel sextoys worden nog met de hand gemaakt

Zelfs in 2017 gaan de meeste sextoys bij Fun Factory nog gewoon door mensenhanden. Natuurlijk zijn er wel machines die het werk verlichten – deze zijn overigens ontworpen door hun eigen ingenieurs – maar we zien vooral mensen. Waarom? “Het gaat om de kwaliteitscontrole. Je ziet gewoon het verschil tussen speeltjes die van de lopende band worden gespuugd en toys die stuk voor stuk zijn gecontroleerd door mensen”, zegt Sjoerd – sales manager van Fun Factory. “Handenarbeid is het hart van de zaak.”

Opvallend feitje: veel bedrijven nemen alleen jonge mensen aan om de kosten te drukken. Want ja, jonge mensen zijn nou eenmaal goedkoper. Bij Fun Factory maakt je leeftijd niet uit, als je het werk maar leuk vindt. En dat blijkt, want we zien weinig krachten rondlopen die jonger zijn dan 25 jaar!

vibrator klaar

Deze Amorino MiniVibe 4 is nu net klaar. De lijm moet nog even drogen, daarna wordt het speeltje verpakt.

#2. Het maken van sextoys is best hard werken

Vloeibaar siliconen wordt in metalen mallen gegoten, waarna het materiaal na zo’n 20 minuten klaar is om verlost te worden van zijn huls. Een werknemer van Fun Factory geeft de indruk dat het eruit trekken van de dildo’s zo moeilijk nog niet is. Maar niets blijkt minder waar. Wij mochten zelf ook even sjorren om ze eruit te trekken. Na veel gezweet en gepuf hebben 2 van ons het opgegeven en hebben de andere 3 met veel pijn en moeite een siliconen dildo in de armen mogen sluiten.

siliconen dildo's

dildo fabriek

Je hoeft niet meer naar de sportschool als je bij Fun Factory werkt. Je spierballen moeten flink aan de bak!

#3. Lucht is de grootste vijand

Het gieten van de siliconen gaat beheerst en langzaam. “Zo voorkom je luchtbelletjes in de mal. Komt er toch één aan de oppervlakte? Dan moet je die snel wegblazen voor hij droogt.” Sjoerd vertelt ons dat een gedroogde luchtbel aan de onderkant van een zuignap dildo er maar zo voor kan zorgen dat de dildo niet meer vacuüm zuigt. “Lucht is onze grootste vijand”, lacht Sjoerd.
dildo maken

dildo maken

#4. Diva materiaal: siliconen is veeleisend

Siliconen is een geweldig materiaal voor sextoys. Het is veilig, reukloos en super flexibel. Maar het is een echte diva om mee te werken. “We moeten bijvoorbeeld rekening houden met het weer. Is het warm buiten? Dan moeten we daar tijdens het maken van de siliconen hulzen en dildo’s echt op letten.” Ook blijkt siliconen gevoelig voor een hardhandige aanpak. Bij het eruit halen van de dildo’s uit de metalen hulzen, is het gebruiken van je nagels echt een ‘no go’. Per ongeluk toch een nagelafdruk achtergelaten? Dan moet de toy helaas de prullenbak in. “Bacteriën kunnen daar anders achterblijven en dat maakt het speeltje onhygiënisch.”

dildo van siliconen

Deze paarse dolfijn dildo is gelukt! Uit zijn mal gerukt door onze EasyToys productspecialist Amber.

#5. Er zijn onwijs veel kleuren

Fun Factory staat bekend om haar vrolijke en opvallende kleuren. En ja, dan moet je natuurlijk ook een heel arsenaal aan kleurtjes in huis hebben! De kleuren worden grondig gemengd met het siliconen, waarna het goedje klaar is om gegoten te worden.

Fun factory kleuren

Het kleurenarsenaal van Fun Factory. Onze productspecialist Amber heeft gekozen. Het wordt roze!

Fun factory kleuren

#5. It’s all in de details

Bij het technische team worden miniscule delen in elkaar gezet. “Toen ik hier kwam werken, heb ik eerst een week meegedraaid in de fabriek op de afdeling techniek. Het eerste wat ik zei was: ‘Dat past nooit allemaal in elkaar!’ Ik gaf het al snel op, maar deze mensen krijgen het wel gedaan”, lacht Karen (Social Media expert).

Verderop in de fabriek worden overtollige siliconenranden van de vibratorhulzen afgeknipt met een machine, vervolgens gaan de hulzen naar een werknemer die met een schaartje de knipranden nog extra goed bijwerkt. “Al onze vibrators zijn waterdicht, de randen moeten daarom echt perfect aansluiten om te voorkomen dat er water naar binnen loopt”, zegt Sjoerd. Daarna mogen we zien hoe de hulzen – met de hand – op het mechanisme van de vibrator worden gezet. Al turend en wrijvend zorgt een werknemer ervoor dat de naden perfect op elkaar aansluiten en er niks meer van de lijm te zien is.

vibrator hulzen

Deze vibrator hulzen van de Stronic Drei zijn net geknipt en netjes afgewerkt aan de onderkant. Straks gaan ze op het mechanisme.

vibrators met de hand

Een werknemer van Fun Factory zorgt ervoor dat de naden van de vibrator naadloos op elkaar aansluiten.

#6. Check, check, dubbel check

Elke lading sextoys die uit de werkplaats komt gerold, krijgt een steekproef. “Verrassend genoeg halen we meer slechte speeltjes eruit als ze door machines zijn gemaakt dan door mensenhanden.” Vervolgens worden ze verpakt, opgeslagen en verstuurd naar plekken over de hele wereld zodat jij en wij er van kunnen genieten!

Geteste speeltjes

Deze Amorino MiniVibes zijn klaar voor vertrek.

dildo's en vibrators

Vanuit hier gaan de Fun Factory toys naar plekken over de hele wereld.

#7. Sextoys verbeteren continu

Van batterijen tot USB-oplaadbaar. Het wordt allemaal steeds beter. Soms zijn de verbeteringen zo klein dat jij als klant het verschil niet eens merkt! Het verbeteren van een printplaatje in het oplaadsysteem van je vibrator bijvoorbeeld… De nieuwste ontwikkeling bij Fun Factory? Oplaadbare batterijen! Altijd handig.

moderne vibrator

Deze Amorino MiniVibe 4 heeft een geel bandje waar jij je clitoris op verschillende manieren meer kunt stimuleren!

Reageer

Gerelateerde berichten

3 reacties op Dit moet jij weten: zo wordt jouw vibrator gemaakt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid