Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.667 keer bekeken

Werkt het blauwe wonderpilletje ook bij vrouwen?

2 november 2020,

geschreven door

Mannen met een erectieprobleem gooien er een blauw pilletje in en voilà: een urenlange erectie. Klinkt simpel, is simpel. Maar werkt dat wondermiddel ook voor vrouwen? Daar zijn de meningen in wetenschapland over verdeeld. Wij zochten de waarheid over de vrouwelijke libidopil voor je uit.

Dit doen de blauwe capsules met je lichaam

De werkzame stof in de beruchte lustpil is sildenafil. De functie van dit stofje is het verwijden van de bloedvaten rondom de penis. Hierdoor stroomt het bloed rijkelijk naar de zwellichamen. Gevolg: een forse erectie die een paar uur aanhoudt. Je zou denken dat dit ook voor vrouwen geldt. Bij opgewonden vrouwen zwellen de schaamlippen en de clitoris namelijk op. Net als bij mannen; omdat er meer bloed naartoe stroomt. Om die reden wordt de vagina eveneens vochtig.

“De werkzame stof (sildenafil) verwijdt je bloedvaten.”

Logischerwijs denken veel mensen dat diezelfde pil dus ook voor vrouwen werkt. Helaas ligt dat iets gecompliceerder. Sterker nog: verschillende onderzoeken tonen aan dat sildenafil niet werkt bij vrouwen. Uit resultaten van een andere studie blijkt daarentegen dat het stofje uitsluitend werkt bij vrouwen met lichamelijke opwindingsproblematiek.

Gebrek aan seksuele opwinding

Mannelijke erectieproblemen zijn meestal van lichamelijke aard. Vandaar dat de blauwe pil in 3 van de 4 gevallen bij hen werkt. Opwindingsproblemen bij vrouwen kent veel vaker een psychische oorzaak. In Amerika is de verzamelterm: FSIAD (Female Sexual Interest/Arousal Disorder). Hecht vooral niet te veel waarde aan deze diagnose. Opwindingsproblemen zijn vaak zonder medicatie te verhelpen.

De meest voorkomende oorzaken van opwindingsproblemen bij vrouwen zijn:

 • Verstoorde hormoonbalans
 • Menopauze
 • Antidepressiva
 • Stress
 • Relatieproblemen
 • Trauma

Wat de oorzaak ook is: er gaat hoe dan ook iets mis met het versturen van opwindingsprikkels naar je hersenen. Die zorgen ervoor dat je vulva opzwelt en nat wordt. Mentale opwinding betekent niet automatisch dat het lichaam meewerkt. Erg frustrerend als lichaam en geest niet op een lijn zitten. Aangezien libidopillen geen structurele oplossing biedt, is een bezoekje aan de huisarts een beter idee.

Wil je het liever zelf oplossen? Probeer dan onderstaande lustopwekkers voor vrouwen. Wie niet waagt, wie niet wint!

Onderzoek naar libidopillen

De afgelopen twintig jaar waagde verschillende wetenschappers een poging om te onderzoeken of sildenafil opwindingsversterkend werkt bij vrouwen. Aangezien de uitkomsten van deze onderzoeken sterk verschillen, is er geen eenduidig antwoord te geven over de werking van het middel op vrouwen.

Niet getreurd: we weten ook een aantal dingen wél! Zo tonen verschillende onderzoeken aan dat sildefanil bij vrouwen met lichamelijke opwindingsproblemen soms werkt. Ze gaven aan vaker opgewonden en nat te zijn. Vrouwen met psychische libidoproblemen waren de klos: deze groep merkte geen verschil.

Hoe lang werkt sildenafil?

Erectiepillen met sildenafil werken ongeveer 4 tot 6 uur lang. Een maaltijd met veel vet en/of alcohol zorgt voor een verminderde werking. De tijdsduur tussen inname en werking ligt tussen de 10 en 40 minuten. Ondanks dat het een onschuldig hulpmiddel lijkt, kent het ook een aantal bijwerkingen:

 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Rugpijn
 • Troebel zicht
 • Hartkloppingen
 • Blozen

Lees voor gebruik altijd goed doktersadviezen of maak een fysieke afspraak met je huisarts.

Libidopillen voor vrouwen

Gelukkig hoeven vrouwen het niet alleen met mannelijke blauwe lustpillen te doen. Een internationale farmaceut bracht een aantal jaar geleden Addyi op de markt. In de volksmond beter bekend als dé vrouwelijke variant van de blauwe mannenlustpil, al zitten er totaal verschillende werkzame stoffen in. In tegenstelling tot de ‘mannenpil’ met sildenafil, zit in de roze variant voor vrouwen flibanserine. De werking van de laatstgenoemde stof is meer psychisch. Het richt zich vooral op de hersenen.

Ook de inname is anders. Addyi dien je voor een langere periode dagelijks te slikken. Het duurt dus velen malen langer voordat het werkt ten opzichte van de traditionele variant. Aangezien de bijwerkingen er niet om liegen is de pil in Nederland niet verkrijgbaar. Zo kan het -vooral in combinatie met de anticonceptiepil en alcohol- zorgen voor een gevaarlijk lage bloeddruk met flauwvallen als gevolg.

Werkt de vrouwenlustpil?

Het Amerikaanse bestuursorgaan dat de kwaliteit van voeding en medicijnen checkt, keurde Addyi tweemaal af. Reden? Het middel zou niet naar behoren werken. Inmiddels is het medicijn te koop in Amerika. Toch blijkt uit grootschalig onderzoek dat het lang niet zo goed werkt als gedacht. Het middel werkt slechts bij grofweg 1 op de 10 vrouwen. Ook de Erasmusuniversiteit in Nederland onderzocht de werking van flibanserine en kwam tot dezelfde conclusie: de werking is miniem.

“De werkzame stof in de vrouwelijke lustpil is flibanserine.”

Ondanks dat een wetenschappelijk bewezen werkende libidopil voor vrouwen voorlopig uitblijft, siert het de farmaceutische industrie dat ze (eindelijk) bezig zijn met een lustopwekkende pil voor vrouwen. Tot die tijd is het vooral uitproberen wat voor jou werkt.

Heb jij behoefte aan een vrouwelijke libidopil?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

14.038 keer bekeken

Geschreven door

De één vindt het geen enkel probleem, de andere walgt ervan: het slikken van sperma. Hoewel mannen het enorm kunnen waarderen als je het met plezier doet, is het voor veel vrouwen toch nog een behoorlijke uitdaging. In deze blog vind je tips waarme…
14.038 keer bekeken