Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

42.534 keer bekeken

How to… een strapon of voorbinddildo gebruiken

31 januari 2024,

geschreven door

Denk je aan een voorbinddildo, dan denk je al snel aan lesbische seks. Toch is dit handige speeltje echt niet alleen voor lesbische koppels. De voorbinddildo is namelijk ook erg populair bij heterostellen! Maar welke soort strapon ga je gebruiken? En niet onbelangrijk: waar moet je op letten? Lees hier alles dat je moet weten over de voorbinddildo.

Inhoud van dit artikel

Waar gebruik je een voorbinddildo voor?

De strapon, ook bekend als voorbinddildo, wordt voornamelijk gedragen door een vrouw om iemand anders vaginaal, anaal of oraal mee te penetreren. Simpel gezegd: ze creëert een penis bij haarzelf.

Hoewel de strap on voornamelijk geschikt lijkt te zijn voor lesbische seks, wordt het ook steeds vaker gebruikt bij heteroseksuele koppels. Het is dus een veelzijdig speeltje dat voor iedereen een fijne toevoeging kan zijn aan het seksleven.

“De voorbinddildo wordt doorgaans door de vrouw gedragen om iemand vaginaal, anaal of oraal te penetreren.”

lesbisch

Pegging

Ook in een heteroseksuele relatie kan de vrouw haar vriend anaal penetreren met een voorbinddildo. Dit wordt pegging genoemd en is een veelvoorkomende seksuele handeling.

Tip! Een man die op zijn rug ligt met opgetrokken knieën, is in een ideale positie tijdens ‘pegging’. Ook doggy style is een makkelijke positie om de partner met een strapon te penetreren.

Veel mannen vinden anale stimulatie zeer prettig, doordat de prostaat daardoor gestimuleerd wordt. De prostaat, ook wel de mannelijke g-spot genoemd, is een klier die in een gebied ligt met een groot netwerk aan zenuwen. Deze zenuwen regelen onder andere de erectie en de zaadlozing. Stimulatie van dit gebied kan dus zeer fijn en intens zijn.

Verschillende soorten voorbinddildo’s

De strapon bestaat doorgaans uit twee elementen: het strapon harnas en een voorbinddildo. Het harnas wordt om de heupen gedragen, waarna de dildo aan het harnas vastgemaakt kan worden. Afhankelijk van wat het doel is van het gebruik ervan, zijn er verschillende voorbinddildo’s verkrijgbaar.

Strapon harnas

strap on harnasEen strapon harnas is in verschillende maten verkrijgbaar, waardoor het door mensen met verschillende maten en posturen te dragen is. Veel harnassen zijn verstelbaar, door middel van verstelbare riempjes. Harnassen die niet verstelbaar zijn, kan je in jouw eigen maat aanschaffen.

De meeste modellen zijn gemaakt van nylon, polyester of PVC. Deze materialen geven een comfortabel gevoel tijdens het dragen. Een harnas van leer gaat echter langer mee, hoewel leer wel kwetsbaarder materiaal is en gaat uitzetten bij lang gebruik.

 

Koop je een strapon harnas los van een dildo? Let dan op de diameter van het speeltje. Deze hoort perfect te passen door de ring van het harnas.

Holle strapon

De holle strapon is het enige type voorbinddildo die door een man gedragen kan worden. De dildo is hol, waardoor de man het als een sleeve kan dragen. Om de holle dildo goed op zijn plek te houden, kan de holle strapon worden vastgemaakt aan het harnas.

Dubbele strapon

De naam zegt het al. De dubbele strapon bestaat uit twee dildo’s. Dit is voornamelijk geschikt voor vrouwen die hun partner willen bevredigen, maar tegelijkertijd ook zelf willen genieten. Aan de binnenzijde van het harnas bevindt zich een tweede dildo die de draagster bevredigt.

Let op! Voor een dubbele strapon heb je een harnas nodig waaraan twee speeltjes kunnen worden bevestigd.

Voorbinddildo met zuignap

De dildo met zuignap is een multifunctioneel speeltje dat gemakkelijk aan het harnas kan worden bevestigd. Daarnaast is dit type model perfect om te gebruiken tijdens soloseks, doordat de zuignap op ieder glad oppervlak kan worden bevestigd.

De dildo’s met zuignap zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er dildo’s met een geschikte vorm voor g-spot- of prostaat stimulatie. Ook zijn er dubbele dildo’s met zuignap verkrijgbaar. Deze zijn geschikt voor dubbele penetratie: het gelijktijdig penetreren van de vagina en anus.

Tip! Een dildo met zuignap is ook zeer geschikt voor soloseks, voor zowel vrouwen als mannen.

Strapless strapon

De strapless strapon is een voorbinddildo zonder een harnas. De dildo is speciaal ontworpen voor vrouwen, die het kortste gedeelte van de dildo vaginaal kunnen inbrengen. Het andere gedeelte is bedoeld om de partner mee te bevredigen. De strapless strapon heeft dus verder geen hulpmiddelen om de dildo op zijn plek te houden. Het is daarom belangrijk om voor een maat dildo te kiezen die niet te klein is, om de kans op ‘eruit floepen’ zo klein mogelijk te houden.

Zo gebruik je een voorbinddildo

Om optimaal te kunnen genieten van een voorbinddildo, moet je op een aantal dingen letten:

  • Kies het type voorbinddildo dat je graag wil gebruiken. Dit is afhankelijk van hoe je graag wil penetreren of gepenetreerd wil worden.
  • Zorg vervolgens voor een juiste maat van het harnas. De seksuele ervaring is het meest prettig als het harnas ook comfortabel zit.

Eenmaal het juiste model en de juiste maat in huis? Kies dan een geschikt moment om te genieten van dit speeltje.

  • Doe eerst het harnas om. Meestal kan je er instappen en kan je aan de zijkant de riemen verstellen. Zorg dat het harnas niet te strak zit.
  • Bevestig de dildo aan het harnas.
  • Begin niet direct met penetreren. Bouw de spanning op totdat er sprake is van volledige opwinding. Zo kan je eerst voorzichtig de anus masseren en ontspannen met vingeren.
  • Gebruik altijd – maar zeker in het geval van anale penetratie – voldoende glijmiddel.

Let op! Ga nooit met de dildo van anale penetratie direct over tot vaginale penetratie. Bacteriën in de endeldarm kunnen via de dildo terecht komen in de vagina, met mogelijk vervelende infecties tot gevolg.

De beste strap-on toys

Siliconen Strap-On (ook voor pegging)

Onze meest populaire strap-on toy is de Siliconen Strap-On (ook voor pegging) van Teazers. Het harnas, verstelbaar voor mensen met een maximale heupomtrek van 110 cm, biedt comfort dankzij de gemakkelijk verstelbare bandjes.

De compacte siliconen dildo, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, is perfect voor beginners door zijn handige formaat. Vergeet niet, voor een soepele ervaring gebruik je een glijmiddel op waterbasis.

No-Parts – Jordan Verstelbare Strap On Harnas

Ervaar samen het genot van het No-Parts Strap On Harnas. Deze is flexibel in maatvoering, geschikt voor heupomvang tot 140 cm. Het is verstelbaar dankzij klittenband en gespen, voor de perfecte pasvorm. Gemaakt van stevig materiaal en goed afgewerkt.

De Jordan is compatibel met de meeste dildo’s (~4 cm diameter) dankzij de aanpasbare O-ring. Let op dat de dildo een platte onderkant heeft voor een stevige bevestiging. Het harnas is wasbaar op 30 graden – gebruik het bijgeleverde waszakje!

No-Parts – Morgan Strapless Strapon Dildo 22 cm – Zwart

Ontdek de Morgan Strapless Strapon Dildo 22 cm van No-Parts, ideaal voor koppels die geen harnas willen gebruiken. De gebogen curve, realistische eikelvorm en stimulerende ribbels, bieden een heerlijke ervaring.

Gemaakt van veilig siliconen met een stevige binnenkant én lekker zachte buitenkant. Makkelijk schoon te maken met lauwwarm water en toycleaner.

Meer inspiratie? Check de top 10 voorbinddildo’s op onze webshop!

Lijkt het jou ook spannend om eens een voorbinddildo te gebruiken?

6 reacties

  1. zijn er ook harnas voor een strapless strapon want wij hebben een die je ook nog kan opblazen het gedeelte wat bij de vrouw er in gaat maar hij blijf toch niet goed zitten

    1. Hoi Fons,

      Wat een vervelend probleem. Helaas is het niet mogelijk om een strapless strap-on aan een harnas te bevestigen.

    2. Hoi Fons wij hebben de SPAREPARTS JOQUE HARNESS.
      En hebben 2 verschillende strapless waaronder de feeldoe more.
      En deze werken bii ons juist het lekkerst in dit harnas.

  2. Erg lekker gevoel, kom ervan klaar zonder mijn penis te stimuleren. Erg erotisch gevoel als heup en dijen van mijn vrouw mijn billen raken. Fantaseer wel eens over mmf trio, maar zover is het nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

“Help, ik ben blij en gelukkig met mijn partner, maar toch heb ik behoefte aan seks met anderen. Wat betekent dit? En vooral: wat moet ik ermee?” Dit is een kwestie die ik in mijn praktijk heel vaak krijg voorgelegd. Verlangen naar seks met ander…
4.566 keer bekeken